Golf

Scottie Scheffler torna a posar-se la jaqueta verda

L’americà guanya el Màsters d’Augusta per segona vegada amb una targeta de -11 cops

El nord-americà Scottie Scheffler s'ha posat la seva segona jaqueta verda després d’imposar-se al Màsters d’Augusta, amb una targeta de -11 cops. El golfista nascut a Nova Jersey, actual número 1 del circuit PGA, es va imposar, convertint-se en el cinquè número 1 amb vigència en guanyar el torneig. Scheffler va imposar-se amb 4 cops de diferència respecte del suec Ludvig Aberg que, amb 24 anys, s’està consolidant com una de les principals estrelles de golf, tant per al present com per al futur.

El nòrdic va ser l’únic rival que va tenir el número 1 del món en l’última jornada del torneig, però no va ser suficient per a poder tenir una mínima opció al resident a Texas per al triomf final. I és que l’americà va oferir un gran joc d’inici a fi, sense donar opcions reals als seus rivals a competir-li la victòria. Això sí, el suec va fer prou per treure-li tres cops d’avantatge per a obtenir la segona plaça.

En aquesta tercera posició, van empatar a -4 llançaments tres golfistes: els nord-americans Collin Morikawa i Max Homa i l’anglès Tommy Fleetwood. Ja amb una targeta de -2, van quedar finalment l’americà Bryson DeChambeau i el provinent d’Austràlia, Cameron Smith, mentre que l’americà Xander Schauffele va acabar el torneig amb una targeta de -1. Tancant els 10 primers classificats, amb un empat, s’han col·locat tres golfistes: els americans Will Zalatoris i Cameron Young i l’anglès Tyrell Hatton.

Parlant de Hatton, un membre del circuit LIV de Golf, la veritat és que els provinents del circuit dirigit per Greg Norman no van tenir precisament un paper molt destacat, més enllà de l’anglès i de Cameron Smith. Jon Rahm, no va oferir precisament el seu millor joc, a més de viure en un ambient molt tens durant tota la setmana del torneig. Rahm va acabar en una més que discreta quaranta-cinquena posició, amb una targeta de + 9, una actuació dolenta considerant que va ser el campió del Màsters d’Augusta 2023.