El Sabadell marca territori en la semifinal europea contra el Sant Andreu (9-14)

L’equip de David Palma ha sentenciat el duel català en el segon (3-6) i el darrer quart (1-4)

L’Astralpool CN Sabadell ha imposat la seva jerarquia i ofici contra el CN Sant Andreu (9-14) en la semifinal catalana de la Champions i demà estarà en disposició de lluitar per la seva setena corona europea. La inspiració ofensiva del segon quart (2-2, 3-6, 3-2 i 1-4) ha acabat marcant el desenllaç d’un partit d’alt voltatge a la Nova Escullera, la piscina del CN Barcelona. Irene González, amb cinc, i Sofia Giustini, amb quatre dianes, han estat les executores de les vallesanes, mentre que per a les andreuenques Nona Pérez i Elena Ruiz, amb 3, han estat els màxims referents ofensius. La segona semifinal la disputaran l’Olympiacòs i l’Assolim Mataró (14 h).

El primer gol s’ha fet esperar més de 4 minuts. Martina Terré marcava territori en la porteria andreuenca, però no ha pogut fer res amb un xut ajustat al pal de la jove italiana Sofia Giustini, una de les debutants en la fase final. A partir d’aquí, tots dos equips han començat a veure porteria. El Sant Andreu ha replicat d’immediat amb els gols de dues exsabadellenques, l’esquerrana Gisel·la Farré, amb un xut des de l’extrem, gairebé sense angle, i de Nona Pérez, amb un llançament creuat en una acció en superioritat. A l’altra banda, Judith Forca ha marcat en transició per signar el 2-2 amb què s’ha tancat el primer quart. El CN Sabadell ha començat el segon quart amb una marxa més. Ha obert espais gràcies al potencial de les dues boies, i ha pres la iniciativa amb els gols de Bea Ortíz i un parabòlic d’Irene González. La neerlandesa Roline Schuijt ha parat momentàniament el cop en un acció en superioritat, però l’equip vallesà ja havia posat la directa, i amb la segona diana d’Irene González, i els contraatacs d’Irene Casado i Giustini obria una bretxa de 4 gols (3-7). El conjunt de Javi Aznar ha agafat aire gràcies a Nona Pérez i un gol de penal d’Elena Ruiz, però Giustini, aprofitant una altra superioritat, furgava en la ferida del rival abans d’arribar a l’equador (5-8).

Després del descans llarg, el CN Sant Andreu no estava disposat a rendir-se. Ha ajustat diferències gràcies a un gol des de la boia d’Alba Muñoz i les fuetades de la rubinenca Elena Ruiz responien als gols d’Irene González i Bea Ortíz. Així, s’arribava a l’últim quart amb un parcial de 8-10. En l’últim període, un gol que ha hagut de ser revisat pel VAR, el quart de Giustini, ha començat a tenyir la semifinal per a les del casquet blau. En la jugada posterior el Sant Andreu havia forçat el penal, però lògicament no s’ha arribat a executar. Nona Pérez persistia (9-11), però l’equip sabadellenc ja albirava la final i ha signat la sentència amb la quarta i la cinquena diana d’Irene González i la primera de la capitana, Maica Garcia.

Record per a Sergi Borrell

Abans de començar el partit s’ha guardat un sentit minut de silenci en record de Sergi Borrell, considerat un dels millors àrbitres dels món, mort aquesta setmana.