Atletisme

Quatre medalles catalanes al campionat Iberoamericà a Cuiabà

Els atletes de Catalunya van aconseguir quatre medalles al Campionat Iberoamericà a Cuiabà (El Brasil) de les cinc participacions possibles. Aleix Pi, Paula Juàrez, Ilias Fifa i Carlos Sáez van pujar al podi, amb Zoya Naumov sent quarta classificada.

Per ordre d’importància dels metalls, el d’Aleix Pi va ser un dels dos destacats. El saltador maresmenc es va endur l’or a la perxa amb una marca final de 5.45 m. Pi va executar un magnífic concurs, i va quedar per davant del seu company Isidro Leyva, que també va saltar la mateixa alçada, sols que va acabar amb la plata pels nuls anteriors. L’atleta del Barça suma així un nou èxit a la seva carrera.

L’altre or va ser d’Ilias Fifa. L’atleta de Santa Coloma de Gramenet va obtenir la victòria als 10 K en ruta amb un temps final de 29:41, destacant des del principi amb força i demostrant el seu nivell en aquesta distància. Fifa va sumar un nou or internacional al seu palmarès.

La primera medalla catalana va ser la de Paula Juàrez. La marxadora de l’Aldahra Lleida va sumar la plata als 20 K marxa amb un temps d’1:34:42. La terrassenca ja sap que és obtenir medalles internacionals, però les darreres havien estat a nivell col·lectiu amb RFEA als campionats per equips, i amb aquesta plata encara amb molta il·lusió el tram final de la temporada.

Finalment, a nivell de medalles, èxit de Carlos Sáez. L’atleta comença a demostrar que no només està a l’elit estatal, també es pot apropar als atletes internacionals de renom. Sáez va aconseguir el bronze en una final directe amb un temps de 3:41:07, una bona marca que li serveix per encarar també els propers dos mesos de competició amb il·lusió de buscar reptes més importants.

Cal destacar també la participació de Zoya Naumov. La santcugatenca, que venia de guanyar l’or a l’universitari, va executar una bona cursa de 800 m, després de passar a la final, i de tancar amb una marca de 2:04:15, demostrant que torna pot estar entre les millors de l’estat en la distància.

D’aquesta forma, de cinc possibles medalles, l’atletisme català es va endur quatre des de Cuiabà, de les quinze de la RFEA, quatre van ser catalanes. El proper esdeveniment internacional, l’Europeu de Roma, amb moltes opcions també de lluitar pels podis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)