Futbol sala

Jesús Velasco oficialitza la seva marxa del Barça

Futbol sala. El tècnic de Toledo s’aferra al repte de la lliga per tancar el cicle de la millor manera possible en un curs en què també dirà adeu André Coelho, que s’afegeix al comiat ja conegut de Ferrão

El tècnic del Barça Jesús Velasco i el tanca portuguès André Coelho van oficialitzar ahir un secret de domini públic, el seu final d’etapa al club blaugrana a partir del 30 de juny. Tots dos s’aferren a la lliga per tancar aquest final de cicle de la millor manera possible en un curs que també viurà la marxa ja coneguda del pivot brasiler Ferrão, tota una llegenda de la secció de futbol sala. En aquest sentit, el club blaugrana ja prepara un acte de reconeixement per a tots tres per al divendres 24 de maig al Palau, en q uè es donarà el tret de sortida dels quarts de final per al títol de lliga contra el Manzanares.

Amb el repte del títol de lliga en l’horitzó, Velasco posarà el punt final a tres temporades de vinculació amb el Barça. L’entrenador de Toledo admet que l’experiència al club blaugrana se li ha fet curta, però que les circumstàncies han precipitat el canvi de rumb. “Tot arriba a la vida i per la meva situació al final he decidit canviar de projecte. És una decisió que m’ha costat molt de prendre. És una progressió en el meva carrera esportiva, però per un altre costat deixo un dels clubs més importants del món i una de les millors experiències que he pogut tenir com a entrenador”, explica en un vídeo difós pel Barça a través de les xarxes. Tot i que no especifica el seu futur, la seva pròxima destinació serà la banqueta de la selecció espanyola. En espera de la resolució de la lliga, Velasco ha aconseguit nou títols en els tres cursos al Barça, una Champions, dues lligues, dues copes d’Espanya, dues supercopes, una copa del Rei i una copa Catalunya. El seu relleu no es farà públic fins que acabi el curs, però tot indica que serà el també entrenador de Toledo Tino Pérez, un tècnic de llarga trajectòria, guanyador de quatre Champions (1998, 2000, 2002 i 2002) i amb experiència a la banqueta del Talavera i el Playas de Castellón. De fet, Pérez ja va rellevar amb èxit Velasco en el Movistar Inter abans d’emprendre l’aventura al Shanghai Quanqi.

Actes de comiat

Coelho també ha anunciat el seu adeu a través d’un vídeo. “Culers, sempre us portaré al cor. He estat molt feliç aquí i he pogut complir tots els somnis i objectius durant quatre anys”, assegura el tanca portuguès. La marxa de Ferrão és coneguda des del febrer. El pivot de Chapecó convida tots els aficionats a l’acte de reconeixement de divendres vinent i a fer costat a l’equip en el tram final de curs: “Em fa molta il·lusió acomiadar-me de tots vosaltres i m’agradaria viure un acte a l’altura de tot el que han representat aquests anys al club per a mi. Ens hauria agradat brindar-vos la copa d’Europa, però no ha pogut ser i ara falta la lliga i toca donar-ho tot per acabar la meva etapa al Barça per la porta gran.”

En els actes de comiat programats, no hi figura Álex Yepes, que, com Velasco, Coelho i Ferrão, acabava contracte, la qual cosa suposa que continuarà i que pròximament signarà la renovació. També sembla segura la tornada de Khalid, format al Barça i que aquestes últimes temporades ha defensat els colors de l’Industrias Santa Coloma.

ELS PROTAGONISTES

És una progressió en la meva carrera, però deixo un dels clubs més importants del món. M’ha costat molt decidir-me
Jesús Velasco
No hem pogut brindar la Champions, però falta la lliga i toca donar-ho tot per tancar aquesta etapa per la porta gran
Ferrão
He estat molt feliç aquí i en quatre anys he pogut complir tots els somnis i objectius. Sempre us portaré al cor
André Coelho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)