Més esport

TENNIS / OBERT DELS EUA

La inspiració dels objectius

Nadal, que busca l'únic Gran Slam que li falta, certifica els vuitens en derrotar Simon

Verdasco i Robredo, beneficiat per la retirada de Llodra, deixen entreveure el seu millor tennis

Rafa Nadal busca el primer títol a Nova York. Amb vuit Grans Slams, és l'únic que se li resisteix. Tommy Robredo i Fernando Verdasco, en canvi, no n'han guanyat cap, però l'olotí ha firmat diversos cops els quarts de final, i el madrileny hi va estar a prop en l'obert d'Austràlia de l'any passat. Va perdre en semifinals (a cinc sets) contra el mateix Nadal, en un partit espectacular en què va mostrar un nivell de tennis que fins aleshores només havia deixat entreveure sense demostrar. Allà es va començar a creure que es podia enfrontar als grans, i es va confirmar en el top ten, però no ha arribat a oferir del tot aquell nivell. Els quarts de l'any passat van certificar el salt de mentalitat del madrileny que, ahir, contra Nalbandian, l'argentí més talentós però tocat físicament (dolor al turmell), per moments va tornar a ser el jugador colpejador i demolidor (6-2, 3-6, 6-3 i 6-3). Tot i que amb carència executora (va aprofitar 6 de 19 pilotes de break que va tenir). Segurament és el seu gran defecte: li costa encarrilar. No en canvia a Nadal, que va descriure una victòria encara molt més còmoda, sense cap sobresalt, tenint el partit sempre controlat. Només va cedir una bola de trencament i en l'últim joc del duel, possiblement a causa de la relaxació. El francès Gilles Simon, afectat per les lesions al llarg de l'últim any, està lluny de la forma que el va dur al top ten, on tornarà David Ferrer, avui 12è del món. Ferrer, després del triomf contra el també valencià Gimeno-Traver, s'assegura els vuitens i els punts per fer el salt. Robredo, també top-ten molt temps, viu la crisi de la maduresa. En un any marcat per les molèsties físiques, sembla que a Nova York comença a trobar la solvència perduda. Ahir, contra el francès Llodra, especialista en la volea, va remuntar un set en contra i es va beneficiar de l'abandonament del rival (per rampes, al quart set) per passar a vuitens (3-6, 7-6, 6-4, 2-1 i retirada).


«Sento que no ha estat l'últim partit»

James Blake, a punt dels 31 anys, quart del món el 2006 i dos cops quartfinalista aquí (ara 108è del rànquing) va tancar tots els rumors de retirada. Però no continuarà igual. «El meu cos ja no pot jugar l'any sencer, escolliré molt els tornejos i tornaré aquí l'any que ve», relata. Eliminat en tercera volta per Djokovic, en un duel en què va tenir oportunitats, i jugat a la central Arthur Ashe, Blake es va tornar a sentir jugador d'elit. El públic nord-americà i el tennis, encara podran gaudir del seu indubtable talent. «Ha de continuar», deia el serbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)