Més esport

TENNIS

OBERT DELS ESTATS UNITS

La maledicció dels vuitens

Tommy Robredo perd contra Mikhaïl Iujni i queda per setena vegada a les portes dels quarts de final de Flushing Meadows

Els quarts de final de l'obert dels Estats Units continuaran sent una temporada més –i ja van set vegades les que ha arribat fins a vuitens de final– una fita inaccessible per al català Tommy Robredo. Ahir va ser el rus Mikhaïl Iujni (12) qui va barrar el pas de l'olotí, que, en tot cas, a Nova York ha recuperat per moments les bones sensacions dels seus millors temps. Exceptuant el segon set, en què Robredo va rebre el cop psicològic d'haver perdut el primer parcial, en la resta del partit les forces van ser bastant equilibrades. Només el major encert del rus en els punts clau i un pèl de sort en algunes jugades van obrir el camí dels quarts de final per a Iujni.

Molt fiable amb el servei i consistent des del fons de la pista, Robredo va iniciar el duel més centrat que el seu rival. El seu pecat va ser no aprofitar les dues oportunitats que va malbaratar per trencar el servei del seu contrincant, en el primer i en el cinquè joc. Iujni, en canvi, va anar afinant el seu joc i en la primera oportunitat, en el primer símptoma de debilitat del català, va prendre la iniciativa. El segon parcial va ser un malson per al garrotxí, que va ressuscitar en el tercer, quan més mala pinta feien les coses. La fase més crítica va ser en el setè joc, en què va salvar dues pilotes de trencament davant les escomeses del rus. Aquests punts van reforçar la moral del català, que va guanyar el set amb un trencament en el desè joc. En el quart parcial semblava que Iujni havia perdut força i va necessitar déu i ajut per mantenir el resultat equilibrat. En el cinquè joc, però, va tenir el punt de sort que li va faltar a Robredo. En la primera oportunitat de trencament va colpejar una bola que va tocar la cinta abans de caure mansament a la pista contrària davant la desesperació del català. El rus en va tenir prou conservant aquest avantatge per guanyar-se l'accés als quarts de final.

Wawrinka, el rival.

Per primer cop en l'era Open hi haurà dos tennistes suïssos en els quarts de final d'un Gran Slam. Wawrinka es va guanyar el passi a l'antepenúltima volta després de superar Sam Querrey en un partit duríssim, que es va allargar fins a cinc sets –dos resolts en el desempat– i va durar 4 hores i mitja. L'eliminació de Querrey va deixar el quadre masculí sense nord-americans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)