Més esport

TENNIS

OBERT DELS ESTATS UNITS

Final de trajecte per a Montañés

El rapitenc cedeix en quatre sets contra Soderling, pròxim rival d'un Federer magistral

L'aventura d'Albert Montañés a Nova York va acabar en els vuitens de final a mans del cinquè cap de sèrie, el suec Robin Soderling. Tot i la derrota, el tennista de Sant Carles de la Ràpita, que a punt de complir la trentena –els farà el 26 de novembre– està vivint la seva etapa més dolça com a professional, marxarà satisfet de Flushing Meadows després d'haver signat la seva millor actuació en un torneig de Gran Slam. «La valoració ha de ser positiva perquè mai havia arribat fins a la quarta eliminatòria. A ningú li agrada perdre, però segur que d'aquí a un temps encara ho valoraré més positivament», va destacar el català.

Montañés va tenir un inici espectacular que va sorprendre el seu rival. Sòlid des del fons de la pista, el rapitenc castigava una i altra vegada el revés de l'escandinau, que no trobava la fórmula per neutralitzar la inspiració del seu contrincant. Un trencament en el cinquè joc va ser suficient perquè el català guanyés el primer parcial. «He començat jugant superbé. Penso que l'he sorprès perquè he rendit a molt bon nivell, ho restava tot, servia bé... Soderling no entenia res. Després, però, se m'ha escapat ràpidament en el marcador i a partir d'aquí ha començat a jugar molt millor», va resumir.

En els quarts de final, Soderling se les heurà amb Roger Federer, un vell conegut en les grans cites. De fet, el suec i el suís ja van coincidir en els quarts del curs passat, i també en aquesta edició de Roland Garros, on va vèncer l'escandinau. En l'últim partit de la jornada de dilluns, Federer va impartir una lliçó magistral per superar l'austríac Jürgen Melzer. El cap de sèrie número dos va arrencar amb un to estel·lar i va segellar el primer set en menys de mitja hora. Melzer, però, no es va arronsar. Va anar entrant de mica en mica en joc i va començar a tutejar el pentacampió. El segon parcial es va haver de resoldre en el desempat, que com acostuma a passar amb Federer en pista, es va decantar a favor del suís. En el tercer, Melzer va trencar el servei d'entrada, però la reacció de Federer va ser immediata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)