Més esport

TENNIS

ATP

Rafa Nadal, insaciable

El manacorí obté el setè títol del curs en l'obert de Tòquio

El francès Gael Monfils no va ser rival en la final (6-1 i 7-5)

La fam de victòries de Rafa Nadal continua intacta, tot i que a l'estiu va conquerir l'obert dels Estats Units, el Gran Slam que faltava a la seva carrera esportiva. Ahir va engrossir el seu palmarès amb el títol de l'obert de Tòquio en vèncer el francès Gael Monfils (6-1 i 7-5) en la final. L'èxit a la capital nipona suposa el setè títol del curs per al manacorí, que ja n'ha obtingut 43 com a professional. Nadal va voler valorar ahir la seva nova conquesta: «Cada torneig és molt important. És agradable guanyar un altre títol com aquest. N'he guanyat molts aquest any, però he d'apreciar com n'és de difícil i la treball que costa. He millorat molt el meu servei i és una cosa molt important en una superfície tan ràpida com la de Tòquio.»

Nadal ja ha segellat altres temporades amb moltes victòries, com el 2005, amb onze títols, o el 2008, amb vuit. Però mai fins aquest curs havia pogut guanyar tres dels quatre Grans Slams de manera consecutiva: Roland Garros, Wimbledon i l'obert dels Estats Units. Només se li va escapar l'obert d'Austràlia a principi de temporada, quan es va retirar lesionat en el partit de quarts de final contra Andy Murray. Precisament les lesions, un dels cavalls de batalla en la trajectòria del tennista illenc, l'han respectat aquest curs. «Ha estat la notícia més positiva per mi i m'ha permès centrar-me al cent per cent en el meu joc. L'esport i les lesions, però, van lligades i no sempre pots posar el teu cos al límit», reflexiona el número u mundial. En aquest sentit, Nadal s'ha tornat més selectiu i per aconseguir els seus èxits ha hagut de renunciar a alguns dels seus tornejos preferits, com el Comte de Godó, on aquest any no va competir després d'haver dominat en les cinc últimes edicions.

ELS SET TÍTOLS

Masters 1000 Montecarlo
Nadal-Verdasco
6-0 i 6-1
Masters 1000 Roma
Nadal-Ferrer
7-5 i 6-2
Masters 1000 Madrid
Nadal-Federer
6-4 i 7-6 (5)
Roland Garros
Nadal-Soderling
6-4, 6-2 i 6-4
Wimbledon
Nadal-Berdych
6-3, 7-5 i 6-4
Obert dels Estats Units
Nadal-Djokovic
6-4, 5-7, 6-4 i 6-2
Obert de Tòquio
Nadal-Monfils
6-1 i 7-5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)