Atletisme

ATLETISME

Wanjiru i Röthlin, en les noces d'argent de la mitja de Granollers

El campió olímpic i l'europeu donaran brillantor a la prova urbana per excel·lència

La participació s'eleva als 8.500 corredors i l'organització posarà més punts d'animació

El campió olímpic de marató, el kenyà Samuel Wanjiru, i el campió europeu de Barcelona, el suís Viktor Röthlin, seran els caps de cartell de la mitja marató de Granollers, que ha tornat a elevar el llistó de la seva excel·lència i ha volgut celebrar com cal les noces d'argent de la prova, el pròxim 6 de febrer. Wanjiru, el prodigi del fons kenyà, ja es va imposar en les edicions del 2008 i el 2009, i a la capital vallesana va acreditar la millor marca aconseguida mai en territori estatal (59:26). «Ens hauria agradat reunir el campió olímpic, l'europeu i també el mundial, però ens hem hagut de conformar amb els dos primers. Penso que hem deixat el pavelló ben alt», va explicar Toni Cornellas, el president de l'Associació Esportiva de la Mitja. «També vam contactar amb Gebrselassie, però no ens podia dir res fins pocs dies abans de la prova, perquè està preparant la marató de Tòquio, que es disputa al final de febrer, i va preferir no comprometre's», va afegir.

El primer objectiu de la participació d'elit estava resolt, però des de l'organització tampoc han renunciat a continuar creixent pel que fa al nombre d'inscrits. En aquest aspecte, es passarà dels 6.000 a 8.500 corredors, que afegits als 1.000 del quart de la mitja i els 1.200 de la cursa mini se superaran els 10.000 participants. Aquest increment provocarà que la sortida es faci amb un petit interval entre els atletes d'elit i la resta, i que després de l'arribada els corredors hagin de seguir un altre circuit al voltant del pavelló per qüestions logístiques. Des de l'organització, també han tingut cura d'aconseguir un millor ambient durant el recorregut. Amb aquest objectiu, la sortida s'endarrerià fins a les 11 del matí i hi haurà grups d'animació al polígon de La Garriga. En la presentació de la mitja no hi va faltar l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que es va referir als «efectes col·laterals» de la prova. «La mitja s'ha integrat en el codi genètic de la ciutat. Fa anys que des de Granollers vam apostar pels programes de l'activitat física i l'esport», va destacar.

NOMS PROPIS

Categoria masculina
Samuel Wanjiru
(Kenya)
Viktor Röthlin
(Suïssa)
Erick Kibet
(Kenya)
Thomson Cherogoni
(Kenya)
Ernest Kebenei
(Kenya)
Rafael Iglesias
(Adidas)
Nacho Cáceres
(FC Barcelona)
Jaume Leiva
(CA Barcelonès)
Roger Roca
(FC Barcelona)
Jordi Comas
(FC Barcelona)
Otmane Btaimi
(Marroc)
Mohamed Benhmbarka
(CA Barcelonès)
Driss Lakhouaja
(AA Catalunya)
Omar Oughiz
(Marroc)
Mohamed Bouchet
(Marroc)
Categoria femenina
Joyce Chepkirui
(Kenya)
Joan Aiyabei
(Kenya)
Ruth Matebo
(Kenya)
Holly Rush-May
(Anglaterra)
Azucena Díaz
(Alcobendas)
Yamilka González
(Puerto Alicante)
Txell Calduch
(FC Barcelona)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)