Tennis

TENNIS

BARCELONA LADIES OPEN

Pous sobreviu al debut

La vallesana supera amb autoritat la txeca Zahlavova (9)

Llagostera i Date diuen adéu, a més de quatre caps de sèrie

La granollerina Laura Pous-Tió, vencedora del torneig el 2004 quan encara tenia la categoria d'ITF, es va guanyar ahir l'accés als vuitens de final del Barcelona Ladies Open després de superar amb autoritat la txeca Barbora Zahlavova (6-3 i 6-3), cap de sèrie de número 9. La seva pròxima rival serà la nord-americana Jill Craybas. La jornada al Vall d'Hebron va ser nefasta per a les caps de sèrie, perquè també es van acomiadar de la cita Tsvetana Pironkova (3), Ekaterina Makarova (4) i Iveta Benesova (7). L'única de les favorites que va complir els pronòstics va ser la italiana Sara Errani (5), que va posar fi a l'aventura de l'alacantina Maria Teresa Torró-Flor (6-1 i 6-0), que havia entrat en el quadre gran gràcies a una invitació. Tampoc va poder aprofitar el regal dels organitzadors la mallorquina Núria Llagostera, que tot i començar manant (1-4) va acabar sucumbint contra la francesa Virginie Razzano (7-5 i 6-4) després de gairebé dues hores de lluita (1h52).

Un dels grans atractius del dia era el debut de la japonesa Kimiko Date-Krumm, coetània d'Arantxa Sánchez Vicario i que als 40 anys encara és capaç de competir amb les millors del circuit de la WTA. La nipona, però, va acabar sucumbint en el seu debut contra l'argentina Gisela Dulko (7-5 i 6-4) en un duel igualat i en què les dues jugadores van tenir molts problemes per mantenir el seu servei. Date, de fet, va servir per sentenciar el primer set amb 4-5 a favor, però va cedir el joc i els dos següents per acabar perdent el primer parcial. En el segon, la iniciativa va ser sempre de Dulko, tot i que les dues tennistes van continuar fallant en el servei. L'argentina se les heurà en la pròxima eliminatòria amb la txeca Lucie Hradecka, que va deixar fora de combat la seva compatriota Iveta Benesova (7), per un doble 6-4.

Les dones, de franc en la jornada d'avui

El Barcelona Ladies Open dedicarà la jornada d'avui a les dones. Segons aquesta iniciativa, totes les dones podran accedir de franc a les instal·lacions del Centre Municipal Tennis Vall d'Hebron per seguir els partits corresponents als vuitens de final, a partir de la 1 del migdia. Instants abans de l'inici d'aquests partits, al voltant de 3/4 d'1, el torneig celebrarà un acte reivindicatiu a la pista central. Els equips femenins de futbol del RCD Espanyol, el FC Barcelona i la UE Sant Andreu, així com el CN Sant Andreu i el Voleibol Sant Just s'afegiran a l'acte, que estarà encapçalat per Arantxa Sánchez Vicario, directora esportiva del torneig, i Elsa Blasco, regidora de Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)