Handbol

opinió

Deixa-ho, no serveixes per a això

Ljubomir Vranjes ha guanyat la copa d'Europa d'handbol dirigint el Flensburg-Handevitt. L'entrenador suec i el seu conjunt han superat els dos grans equips d'Europa: el Barça en semifinals i el Kiel en la final. La seva sorprenent victòria engrandeix la llegenda del jove tècnic, de 40 anys. Ha arribat al cim de l'handbol. I la copa d'Europa és tot just el seu tercer títol en quatre anys de banquetes.

La seva història recorda els cants de sirena a Ulisses. No pots estar-te'n i acabes abraçant-la. Va ser jugador d'un dels millors equips que mai ha existit, la selecció sueca de finals dels noranta i principis del 2000. Tot i la seva estatura (feia un metre i 66 centímetres en un món que sempre mira de dalt a baix), va aconseguir fer-se un lloc entre els més grans. I això que el camí no va ser fàcil.

Quan era jove, un dels entrenadors del club suec en què es va formar, li va dir: “Deixa-ho, amb la teva estatura no arribaràs enlloc. No serveixes per a això.” Va estar a punt de fer-li cas. Afortunadament per a ell, ara riu quan li preguntes per aquell moment.

El petit Ljubomir Vranjes és avui l'epicentre de l'handbol mundial. Amb la seva estatura, ha liquidat els dos gegants d'aquest esport. I el que potser el fa més gran: ens ha deixat un record al darrere. Com quan era jugador. Per això, quan sents els seus cants, és inevitable deixar-te seduir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció