Handbol

El Flensburg fa saltar la banca

El Flensburg tomba el Kiel contra pronòstic i aixeca la seva primera lliga de campions després de tres finals

El botxí del Barça va tenir en Mattias Andersson, amb 20 parades, el seu principal baluard

THW KIEL: Sjostrand, Ekberg (5), Vujin (5), Wiencek (1), Palmarsson (6), Jicha (3) i Sigurdsson (5); Palicka (p.s.), Rene Toft Hansen (1), Zeitz (1), Jallouz (1) i Sprenger.


FLENSBURG: Andersson, Eggert (7, 1 p.), Glandorf (5), Knudsen, Karlsson, Nenadic i Svan (7); Rasmussen (ps), Mogensen (4), Weinhold (4), Heinl (1), Gottfridsson (2), Radivojevic i Wanne.


Les apostes fixaven un 9-1 a favor del Kiel, però la final aquatre de Colònia no hi entén, de pronòstics, si més no en els duels entre equips alemanys. L'Hamburg va marcar el camí la temporada passada i el Flensburg, un equip poc alemany tant per l'origen danès com per la manera de jugar i els components de la plantilla, amb molts jugadors escandinaus, li va prendre el relleu en una final encara més sorprenent. L'equip de Ljubomir Vranjes es va refer del vendaval dels zebres en el primer temps (14-16) i en la segona part, impulsat per les intervencions de Mattias Andersson (20 aturades i un 41% d'encert) va aconseguir capgirar la situació, aconseguir la seva primera copa d'Europa i prendre's la revenja de la final perduda el curs 2006/07.

El botxí del Barça va començar amb molts dubtes en atac, i això ho va explotar el Kiel per fer el que millor sap fer, sortir al contraatac. El Flensburg era víctima de les seves pròpies errades en l'atac posicional, i el campió de la Bundesliga cavalcava a pler (6-12). Entre els extrems del Kiel va destacar Sigurdsson, el futur jugador del Barça, que va tancar la primera mitja hora amb 5 gols i un 71% d'encert. Les rotacions de Vranjes van donar un altre aire a l'equip. El lateral Weinhold i Mogensen van desencallar els atacs estàtics, mentre que els danesos Eggert i Svan van començar a fer mal des dels extrems. Amb un contundent parcial de 6-2 en 8 minuts, el Flensburg va estrènyer el marcador i va arribar al descans amb un ajustat 14-16.

Després de la represa, els zebres van començar a donar símptomes de cansament per la falta de rotació, tot i que encara manaven per quatre gols (12-16). Va ser aleshores quan van emergir les figures del porter Mattias Andersson i l'internacional alemany Holger Glandorf, amb quatre gols consecutius. El porter suec, que va estar mig any en les files del Barça, va aixecar un mur entre els tres pals i va impulsar l'equip perquè Svan i Egger culminessin la remuntada a 11 minuts per al final (20-19). El Flensburg va intensificar la seva defensa i va evidenciar per què és considerat la millor rereguarda de la Bundesliga, deixant contra les cordes la primera línia del Kiel (25-21). Una superioritat numèrica va donar oxigen als d'Alfred Gislason, que es van apropar a un únic gol (26-25) i van tenir l'oportunitat de restablir l'equilibri. El jove Wael Jallouz va errar en la passada i va permetre a Eggert marcar el seu setè gol en un nou contraatac. El Kiel ho va continuar intentant, però ja no va impedir el triomf del Flensbug en la seva tercera final.

Gislason, el tècnic del Kiel, va admetre que el Flensburg era el just vencedor i que el català Joan Cañellas (Hamburg) és molt a prop d'incorporar-se a les seves files.

PARCIALS: 1-3, 3-7, 5-10, 7-12, 11-14; 17-19, 20-19, 23-21, 26-23 i 28-26. ÀRBITRES: Martin Gjeding y Mads Hansen (Dinamarca). Exclusions: Knudsen, Svan, Mogensen i Heinl, per part del SG Flensburg Handewitt; i Wiencek (2) per part del THW Kiel. PÚBLIC: 20.000 aficionats al Lanxess Arena de Colònia.
Lliga de campions
2013/14
Flensburg (ALE)
2012/13
Hamburg (ALE)
2011/12
Kiel (ALE)
2010/11
FC Barcelona (CAT)
2009/10
Kiel (ALE)
2008/09
Ciudad Real (ESP)
2007/08
Ciudad Real (ESP)
2006/07
Kiel (ALE)
2005/06
Ciudad Real (ESP)
2004/05
FC Barcelona (CAT)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)