Handbol

Llum al final del túnel

Handbol. El president de la federació, Tomas Moral, admet que l'última sentència els permet desencallar les subvencions pendents i sortir “efectivament” del concurs de creditors

La Federació Catalana d'Handbol podria sortir oficialment del concurs de creditors el 12 de novembre, just l'endemà que s'acabi el termini perquè l'Ajuntament de Cerdanyola recorri la sentència que va donar per bo el conveni aprovat per la junta de creditors per resoldre el contracte de concessió del Parc Guiera. El president, Tomàs Moral, admet que no té cap indici sobre què farà el consistori, però assenyala que gràcies a aquesta última sentència comença a veure el final del calvari.

“El principal problema és que només ens quedava liquiditat fins al gener, a partir de llavors quedàvem a l'intempèrie, però amb la sentència a la mà el jutge ens permet començar a actuar fora del concurs de creditors i tramitar les subvencions pendents dels dos últims anys del govern”, assenyala Moral, que calcula que els tocarien uns 300.000 euros. Per arribar fins aquí, els sacrificis de la federació han estat diversos. S'ha donat per perdudes les instal·lacions pròpies a Cerdanyola –els treballadors passaran a mans de l'Ajuntament–, la resta d'empleats (vuit) s'han traslladat a Sant Joan Despí, hi ha hagut expedients de regulació d'ocupació, rebaixes salarials i els sacrificis econòmics imposats per la junta de creditors. Aquests, amb tot, la junta de creditors ha treballat amb eficiència i ha aconseguit renegociar el deute de la federació, que ascendia al milió d'euros, fins als 400.000, que es pagarà en terminis fins al 2022.

“En les últimes setmanes, el ressò de la crisi en els mitjans i el suport de l'handbol en el gran acte de Cerdanyola ha servit per visualitzar el problema i perquè tothom hagi fet un esforç suplementari per mirar d'arreglar-lo, sobretot el govern, parlant amb l'Ajuntament.

En l'acord per la resolució del contracte entre la federació i l'Ajuntament també hi estaven implicats Bankia i l'Institut Català de Finances, que l'havien donat per bo. “El moment més crític va ser cap al 15 d'octubre, perquè la sentència no arribava; ara som més optimistes, també pel fet que el jutge va fer pagar les despeses de l'última impugnació a l'Ajuntament de Cerdanyola, que era una altra manera de dir que tenim certa raó.”

El 20 d'octubre passat, la federació va convocar una manifestació a la plaça de l'Ajuntament de Cerdanyola per demanar a l'alcaldessa, Carme Carmona, que desbloquegi finalment la situació. Se li va lliurar un manifestat exposant la crítica situació i demanant-li una solució ràpida. De moment, l'Ajuntament manté el suspens sobre una hipotètica impugnació. “En el pitjor escenari, el jutge podria demanar una suspensió cautelar de l'acord que ara considerem vigent, però confiem que tot acabi bé.”

L'11-N

Si l'Ajuntament de Cerdanyola no impugna l'última sentència, s'acaba la batalla

CANVI DE SEU

La federació treballara des de Sant Joan Despí amb només vuit treballadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)