Esport i política

“Si l'Estat no compleix, els Jocs del 2017 trontollaran”

A un any i mig dels Jocs del Mediterrani, Gerard Figueras garanteix que els compromisos del govern es compliran i insta l'Estat espanyol a fer el mateix. “No vull passar davant del president del comitè organitzador, que és l'alcalde de Tarragona, però tinc molt clar que aquí al seu dia es va fer una aposta clara per portar els Jocs del Mediterrani amb uns compromisos per part de tothom i que nosaltres complirem. I espero que els altres també ho facin perquè si no els Jocs trontollaran. I si fos així, els Jocs trontollarien d'aquí a un any i mig, però vull donar l'oportunitat perquè tothom faci el que calgui perquè això no passi.”

El president Puigdemont va denunciar la setmana passada, en la inauguració de la línia 9 del metro de Barcelona, que l'Estat havia dimitit de les seves responsabilitats en el finançament d'infraestructures a Catalunya. Amb un relleu en el govern espanyol proper, i sense esmenar el discurs de Puigdemont, Figueras vol “donar l'oportunitat que l'Estat compleixi també els compromisos amb Tarragona 2017, i crec que perquè això passi cal veure com acaba conformant-se el nou govern espanyol”, afirma. I referma que el govern català no desatendrà els seus: “El que puc dir és que els compromisos de la Generalitat s'estan complint i es compliran.”

El relleu al capdavant de l'esport català no ha canviat la consideració que es té en relació amb aquest esdeveniment. “Els Jocs són positius per a la ciutat, per al Camp de Tarragona i per al país. L'aposta de la secretaria és clara, ja que formem part del comitè organitzador i financem bona part de la infraestructura necessària perquè els Jocs siguin un èxit.” Figueras garanteix que seran actius en la defensa del caràcter català de l'esdeveniment: “Vetllarem perquè la visibilitat de Catalunya sigui la correcta, tot i que tenim el marc legal que tenim. Però fins i tot amb aquest marc hi ha marge perquè tothom s'hi senti còmode. Si els Jocs provoquessin situacions d'incomoditat, seria el pitjor per a tothom.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)