Ciclisme

Una Volta guaridora

El francès Bouhanni es rescabala de la decepció a la Milà-San Remo de dissabte enduent-se la l'etapa inicial i considera que en pot sumar dues o tres més

Simon i Prades, setè i novè, fan la millor actuació World Tour

Saber perdre no és fàcil. Algunes derrotes costen de digerir i poden provocar insomni i unes ganes boges d'engegar-ho tot a rodar. I més quan s'és un tipus de l'estil de Nacer Bouhanni (Cofidis), intolerant amb les desfetes i que les ha viscut recentment. Una problema mecànic a 150 metres de la meta li van frustrar, dissabte, les possibilitats d'assolir el triomf en la Milà-San Remo. Aquella nit pràcticament no va dormir. Es va plantejar seriosament modificar el calendari i no anar a la Volta. Al final el van convèncer, no va alterar res i es va desplaçar a Calella, encara que capficat en el fet que si la mecànica no li hagués fet la guitza, potser ara tindria un monument al palmarès. Dubtes sense resposta. Carrerons dels qual cal trobar la sortida al més aviat possible. El francès podria haver trobat la solució a Catalunya. La Volta pot ser la teràpia perfecta.

Ahir es va adjudicar la primera etapa amb sortida i final a Calella (175 km) en un esprint que va dominar amb solvència. El del Cofidis es podria dir que lidera la nòmina de velocistes a Catalunya, com va demostrar ahir, i podria ampliar el botí a mesura que avancin les etapes. Avui tindrà una nova oportunitat a Olot i, si les dues etapes pirinenques no li deixen seqüeles, també en alguna de les tres finals. Tradicionalment, la Volta no motiva els velocistes, i això que tenen terreny per esplaiar-se i una bona oportunitat per celebrar victòries World Tour. Potser canviaran d'opinió en les properes edicions. Però Bouhanni no només va guanyar perquè és el ciclista més ràpid del pilot que transita per les carreteres catalanes, sinó perquè també es troba en un moment dolç, com va demostrar la setmana passada en la París-Niça, en la qual es va endur la quarta etapa superant altres experts com ara Greipel i Kristoff.

Abans del ressorgiment de Bouhanni, el protagonisme se l'havien endut l'australià Cameron Meyer (DDD), el belga Boris Dron (Wanty) i el mallorquí Lluís Mas (Caja Rural) que van rodar escapats des del quilòmetre 15 fins al 50 abans de la meta. La feina del Movistar a l'alt del Montseny va dilapidar les seves últimes esperances.

Els catalans Jordi Simon (Verva) i Edu Prades (Caja Rural) van firmar el seu millor resultat en una prova del World Tour amb la setena i la novena posició, respectivament. Mentre que els principals favorits a coronar-se diumenge que ve a Barcelona tampoc hi va haver diferències.

1a etapa
1r. N. Bouhanni (Cofidis)
4:28.51
2n. B. Swift (Sky)
m.t.
3r. D. Impey (Orica)
m.t.
4t. E. Gasparotto (Wanty)
m.t.
5è. A. Tsatevich (Katuixa)
m.t.
6è. C. Barbero (Caja Rural)
m.t.
7è. J. Simon (Verva)
m.t.
8è. K. Reza (FDJ)
m.t.
9è. E. Prades (Caja Rural)
m.t.
10è. G. Preidler (Giant)
m.t.
33è. C. Froome (Sky)
m.t.
36è. D. de la Cruz (Etixx)
m.t.
44è. A. Contador (Tinkoff)
m.t.
64è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
65è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
114è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
General
1r. N. Bouhanni (Cofidis)
4:28.51
2n. B. Swift (Sky)
a 0:04
3r. D. Impey (Orica)
a 0:06
4t. L. Vervaeke (Lotto)
a 0:07
5è. J. Moreno (Movistar)
a 0:08
6è. R. Fernández (Caja Rural)
a 0:09
11è. J. Simon (Verva)
a 0:10
13è. E. Prades (Caja Rural)
m.t.
39è. D. de la Cruz (Etixx)
m.t.
67è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
116è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
129è. M. Soler (Movistar)
m.t.

L'avantsala a la doble sessió pirinenca

El desenllaç de la segona jornada que uneix Mataró i Olot hauria de ser protagonitzat per Bouhanni o els caçaetapes, sempre si se'n surten. La jornada és pràcticament plana i el principal escull, els Àngels (1a categoria), es troba massa lluny de la línia de meta, a gairebé 70 quilòmetres. Els últims metres piquen cap amunt. Els que segur que es reservaran seran els favorits abans de la muntanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)