Fórmula 1

El rècord de victòries és un pas més cap al de títols

Fórmula 1. Hamilton té com a objectiu igualar les set corones mundials de Schumacher. El pròxim repte és el GP de l’Emília-Romanya de demà a Imola

El rècord de victòries en la fórmula 1 que va aconseguir Lewis Hamilton en el GP de Portugal de diumenge passat, 92, és una gran fita, però alhora és només un pas més cap al seu gran objectiu aquesta temporada 2020: el títol de campió. L’anglès vol igualar les set corones mundials que té l’alemany Michael Schumacher, i està molt ben encaminat per fer-ho. Quan només falten cinc curses, suma 256 punts i en té 77 d’avantatge sobre el segon, el seu company d’equip Valtteri Bottas (179), i 94 respecte al tercer, Max Verstappen (162). La resta de pilots ja no tenen possibilitats matemàtiques.

Ben aviat Hamilton podrà començar a fer números per veure quan celebrarà el títol. El camí més ràpid és continuar guanyant –25 punts– i fent voltes ràpides –1 punt– en els grans premis que falten. Ben segur que abans de final de temporada el rècord de 92 victòries que té actualment s’incrementarà, i la primera oportunitat és el GP de l’Emília-Romanya que es disputa aquest cap de setmana al circuit italià d’Imola. La fórmula 1 no ha visitat el circuit d’Imola des de l’any 2006, quan s’hi feia el GP de San Marino. En conseqüència, Hamilton no hi ha disputat cap gran premi perquè va debutar a la fórmula 1 un any després i ben segur que tindrà ganes de guanyar en un circuit on no ho ha pogut fer mai.

Els altres rècords

Les 92 victòries de Lewis Hamilton es van afegir als altres rècords que ja tenia des de fa algun temps en el món de la fórmula 1. El pilot anglès lidera el de podis, amb un total de 161, i el de posicions preferents, amb 97, tots dos també al davant de Michael Schumacher, com el de victòries. El mític pilot alemany encara és el que acumula més voltes ràpides en cursa, 77; el pilot de Mercedes només en té 52.

Lewis Hamilton també té tot un seguit de rècords que es podrien considerar menors de la fórmula 1, com ara el de més punts sumats en la seva trajectòria esportiva, amb 3.687, tot i que s’ha de tenir en compte que les posicions que puntuaven i els punts que es donaven han anat variant durant els anys. També té el rècord de major nombre de temporades amb victòries des del seu debut, amb 14 consecutives (del 2007 al 2020); el de major nombre de grans premis guanyats en circuits diferents, amb 28, o el del pilot més jove que va liderar un campionat; ho va fer amb 22 anys i 126 dies el 2007.

Títols mundials
1r Michael Schumacher (Alemanya) 7
2n Lewis Hamilton (Gran Bretanya) 6
3r Juan Manuel Fangio (Argentina) 5
4t Alain Prost (França) 4
4t Sebastian Vettel (Alemanya) 4
Victòries
1r Lewis Hamilton (Gran Bretanya) 92
2n Michael Schumacher (Alemanya) 91
3r Sebastian Vettel (Alemanya) 53
4t Alain Prost (França) 51
5è Ayrton Senna (Brasil) 41
Podis
1r Lewis Hamilton (Gran Bretanya) 161
2n Michael Schumacher (Alemanya) 155
3r Sebastian Vettel (Alemanya) 120
4t Alain Prost (França) 106
5è Kimi Räikkönen (Finlàndia) 103
Posicions preferents
1r Lewis Hamilton (Gran Bretanya) 97
2n Michael Schumacher (Alemanya) 68
3r Ayrton Senna (Brasil) 65
4t Sebastian Vettel (Alemanya) 57
5è Jim Clark (Gran Bretanya) 33
5è Alain Prost (França) 33
Voltes ràpides
1r Michael Schumacher (Alemanya) 77
2n Lewis Hamilton (Gran Bretanya) 52
3r Kimi Räikkönen (Finlàndia) 46
4t Alain Prost (França) 41
5è Sebastian Vettel (Alemanya) 38
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)