MotoGP

Yamaha s’adapta, i doblet

Motor. Fabio Quartararo i Maverick Viñales fan primer i segon en la qualificació de MotoGP en el GP de França. Marc Márquez lluita per la posició preferent i sortira sisè, en la segona línia

La qualificació de MotoGP del GP de França va mantenir l’emoció fins que l’últim pilot va creuar la línia de meta amb el temps acabat. La Q2 es va disputar amb la pista una mica molla, cosa que va anar millorant volta a volta. Els pilots ho van aprofitar i en els últims minuts hi van haver molt canvis en les primeres posicions. Els que van obtenir un millor resultat van ser els de Yamaha, i Fabio Quartararo i Maverick Viñales van ocupar les dues primeres posicions amb només 81 mil·lèsimes de diferència. El francès no va estar condicionat per l’operació que es va fer al braç dret després de competir a Jerez i va aconseguir la posició preferent.

Marc Márquez va fer un pas més en la recuperació de la seva lesió i posada a punt, i en la tercera cursa després del retorn va lluitar per la pole. Es va situar en la primera posició de la Q2 a falta de tres minuts per acabar, però al final va ser sisè a quatre dècimes del primer (0,437), i sortirà des de la segona línia de la graella. Marc Márquez va tornar a liderar una sessió d’entrenaments lliures i va ser el més ràpid de l’FP3 del matí. L’última vegada va ser en el warm up del GP d’Espanya de l’any passat a Jerez, on després es va lesionar greument.

El seu company d’equip, Pol Espargaró, que va caure en l’última volta, va fer el vuitè temps a mig segon del primer, i la resta de pilots catalans no van superar la Q1. El líder del mundial, l’italià Francesco Bagnaia, va disputar la Q1,però no la va superar i sortirà setzè.

Un debutant al davant

El madrileny Raúl Fernández, que debuta en Moto2, va fer la seva primera posició preferent en la categoria. Va ser el més ràpid en una qualificació marcada per la pluja, que va començar a caure quan s’iniciava la Q2. Xavier Vierge va fer el dotzè registre i es va quedar a dos segons del primer (2.138). Albert Arenas no va superar la Q1 i sortirà des de la 25a plaça de la graella. En MotoE, el rubinenc Jordi Torres sortirà des de l’onzena posició. Li van anul·lar el temps de diverses voltes.

Migno aposta i guanya

Andrea Migno va fer una aposta arriscada i va aconseguir la posició preferent en Moto3, en mantenir els pneumàtics de sec amb la pista molla. Jeremy Alcoba va superar la Q1 i va ser dissetè en la Q2. Xavier Artigas sortirà l’últim perquè va caure en els lliures, va anar a l’hospital, va ser declarat apte, però no va arribar a temps de disputar la Q1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)