MotoGP

Lluites en diferents fronts

Motor. Bastianini suma la segona victòria en MotoGP, Rins fa una gran cursa i acaba segon, i Marc Márquez surt molt malament, remunta i acaba sisè en el GP de les Amèriques

La lluita en la cursa de MotoGP del GP de les Amèriques va tenir molts fronts i no es va centrar en un de sol, i això va portar molta emoció des de les primeres a les darreres voltes. La victòria final va ser per a Enea Bastianini, que va sumar la segona en la màxima categoria després de ser el guanyador en el primer gran premi, a Qatar. L’italià va recuperar la primera posició de la general que li va prendre Aleix Espargaró en l’última cursa. Enea Bastianini va mantenir una dura lluita amb Jack Miller en la primera part de la cursa amb diferents avançaments i a cinc voltes del final es va situar primer i va marxar en solitari cap a la victòria.

Àlex Rins va ocupar la segona posició i ara és el segon de la general. El barceloní va venir des del darrere i va anar superant els pilots de les Ducati –sortien els cinc primers–, fins que en la darrera volta va avançar Jack Miller. Àlex Rins va aconseguir d’aquesta manera el seu quinzè podi en la màxima categoria. Les Ducati, que havien dominat la qualificació i van ocupar els cinc primers llocs en la graella, al final van aconseguir dues places en el podi, ja que l’australià Jack Miller va acabar tercer.

Un dels protagonistes de la cursa va ser Marc Márquez, que en la sortida va tenir problemes per donar potència a l’Honda i del novè lloc va baixar fins al 24è, la darrera posició. Llavors va iniciar la remuntada i en la primera volta ja era 18è, i a poc a poc va anar superant rivals amb avançaments espectaculars, i a vegades passant dos pilots de cop. A quatre voltes del final el cerverí va arribar a la sisena posició i s’hi va mantenir fins a la meta, completant una gran remuntada. Maverick Viñales va acabar desè, just al davant del seu company d’equip Aleix Espargaró, que amb aquesta onzena posició va baixar de la primera a la tercera posició de la general. El seu germà Pol tampoc va fer una bona cursa i va ser el tretzè, i Àlex Márquez, vintè.

Arbolino, en Moto2

Tony Arbolino va guanyar en Moto2, en una cursa amb canvis en els primers llocs i caigudes que van afectar els tres primers de la general del mundial. En la primera volta Somkiat Chantra –tercer de la general– va tocar per darrere Sam Lowes i cinc pilots van anar a terra. Aron Canet i Celestino Vietti, segon i primer de la general, es van escapar i l’italià va caure quan anava segon en solitari i el valencià quan ocupava la primera posició amb un còmode avantatge a set voltes del final. Tony Arbolino va passar al primer lloc i va aconseguir la seva primera victòria en la categoria.

Jeremy Alcoba, debutant en Moto2, va fer una gran cursa, va evitar problemes i va fer bons avançaments per situar-se en una gran sisena posició. Albert Arenas, que sortia cinquè, es va tocar amb un pilot en els primers metres, va baixar a la 21a posició i va remuntar fins a l’onzena plaça.

En Moto3 la victòria va ser per al valencià Jaume Masiá després de superar ajustadament Dennis Foggia, que amb la seva segona posició va recuperar el primer lloc del mundial. El fins ara líder, el castellonenc Sergi Garcia, va caure en la sisena volta. Xavier Artigas va sortir des del tercer lloc, va lluitar amb els millors i fins i tot es va situar primer en un parell de voltes. Després va anar perdent posició i malgrat mantenir-se en el grup de davant va finalitzar en la sisena plaça.

Em sento molt bé. Ha sigut una dura lluita amb en Jack i he pogut acabat segon
Àlex Rins
Ha sigut fantàstic guanyar, ha sigut una cursa molt dura. He mantingut una bona lluita amb Jack [Miller] i cap al final he vist que era el moment d’atacar
Enea Bastianini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)