MotoGP

Segon millor inici de Rins en MotoGP

Motor. El barceloní és segon de la general d’aquesta temporada després d’una setena posició, una cinquena plaça, un tercer lloc i el segon del GP de les Amèriques

L’inici d’aquesta temporada d’Àlex Rins i la seva Suzuki és espectacular i en les quatre primeres curses ha estat sempre entre els set millors i ha pujat al podi en dues ocasions. El barceloní s’ha situat després del GP de les Amèriques en la segona posició de la general de MotoGP amb 56 punts, a només cinc punts del líder, l’italià Enea Bastianini (61). Àlex Rins sempre ha anat millorant, va ser setè a Qatar, cinquè a Indonèsia, tercer a l’Argentina i segon als Estats Units.

Aquest és el segon millor inici en les sis temporades d’Àlex Rins en MotoGP. La millor va ser la de l’any 2019, en què va acabar les quatre primeres curses entre els cinc primers, i va aconseguir la seva primera victòria en la màxima categoria en guanyar el GP de les Amèriques. Abans havia aconseguit un quart i un cinquè lloc i després va ser segon en el GP d’Espanya de Jerez i això el va situar en la segona posició de la general, amb 69 punts i a només un de Marc Márquez, que es va situar com a líder de la categoria (70) en aquella cursa.

En les seves sis temporades, totes amb Suzuki, en MotoGP Àlex Rins ha pujat al podi en quinze ocasions. La primera va ser en la segona campanya, l’any 2018, en el GP de l’Argentina. En total ha aconseguit tres victòries, vuit segones posicions i quatre terceres places. A banda de guanyar el GP de les Amèriques del 2019, el barceloní també ha acabat primer en el GP de la Gran Bretanya del mateix 2019 i en el GP d’Aragó l’any 2020.

Primer lloc de Suzuki

En la classificació per equips del mundial, el Team Suzuki Ecstar ocupa la primera posició amb 102 punts i supera el Red Bull KTM Factory Racing, que en suma 70. Aquest primer lloc és gràcies a la gran actuació d’Àlex Rins i també als bons resultats del mallorquí Joan Mir –dues sisenes posicions i dos quarts llocs–, que l’han situat en la quarta plaça de la general amb 44 punts. En la classificació de constructors Suzuki és tercer, amb 57 punts, darrere de Ducati (86) i de KTM (59).

QUINZE PODIS

El barceloní ha pujat 15 vegades al podi en MotoGP, amb 3 victòries

L’ANY 2019

Va estar entre els cinc millors en les 4 primeres curses, amb un primer i un segon lloc

“He acabat superexhaust”

Àlex Rins va reconèixer que havia acabat la cursa “superexhaust, per com ha anat la cursa, amb moltíssims avançaments”. El pilot barceloní va explicar que quan anava tercer va tenir dos ensurts en el primer sector, i després va cometre dues errades. “Llavors he pensat: «Àlex, ja n’hi ha prou.» Volia acabar la cursa, però en la darrera volta tenia un bon ritme i he aconseguit avançar Jack Miller. Aquest últim avançament, a dos revolts del final, ha estat brutal”. Àlex Rins es va mostrar molt content per la segona posició, va explicar que han de seguir treballant així i va afirmar: “No esperava aquest podi.”