MotoGP

Aleix Espargaró (Aprilia) celebra la posició preferent a Catalunya

El granollerí Aleix Espargaró (Aprilia) ha confirmat les expectatives i ha celebrat la posició preferent en el Gran Premi de Catalunya amb un registre d’1:38.742, rècord del circuit en una jornada de molta calor i bona afluència de públic que ha disfrutat amb l’exhibició del català. En un final de sessió taquicàrdic, l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) s’ha quedat en el seu darrer intent al limit del temps a només 31 mil·lèsimes del català, que obté la quarta pole de la seva carrera i la segona del curs. El francès Fabio Quartararo (Yamaha) ha estat tercer. Segon en el mundial rere Fabio Quartararo (Yamaha) a només 8 punts, Espargaró serà demà el gran favorit per guanyar la cursa de MotoGP al Circuit Barcelona-Catalunya i mirarà d’assaltar el lideratge del mundial en el seu gran any. Buscarà el seu cinquè podi consecutiu i el sisè global i la segona victòria del curs. Alex Rins (Suzuki) sortirà setè; Maverick Viñales (Aprilia), vuitè i Pol Espargaró (Honda), desè.

Aleix Espargaró ja havia establert al matí un nou rècord absolut en el Circuit amb un registre d’1:38.771 en la FP3, per davant de les Ducati de Zarco, Martín, Bagnaia i Miller . Ha tornat a ser el millor en els quarts entrenaments lliures (FP4) amb 1:39.992 i ha eixamplat el domini amb una nova exhibició en la Q2.

El rosinc Maverick Viñales (Aprilia) ha estat el millor en la Q1 amb 1:39.216 i ha accedit a la Q2 juntament amb el japonès Takaaki Nakagami (Honda). El seu company d’equip Àlex Márquez no ha sortit a pista en la Q1 perquè estava en el centre mèdic arran d’una caiguda anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)