MotoGP

Àlex Rins doma l’Honda a Austin

Motor. El barceloní fa una cursa espectacular i guanya el GP de les Amèriques. Viñales remunta i acaba quart

Àlex Rins va culminar un cap de setmana impressionant a Austin amb una espectacular victòria en MotoGP en el GP de les Amèriques. El barceloní havia estat el segon més ràpid en la qualificació, i també va ser segon en la cursa a l’esprint de dissabte. El primer lloc en la cursa de diumenge amb la seva Honda el va portar al cim. Àlex Rins va aconseguir aquest triomf en la seva tercera cursa amb el seu nou equip LCR i amb l’Honda. Aquesta és la seva sisena victòria en la màxima categoria, i ja va guanyar en aquest circuit d’Austin l’any 2019 amb Suzuki. Amb aquesta victòria, s’ha situat tercer en el mundial.

El barceloní va sortir des de la segona posició de la graella i es va situar darrere de Francesco Bagnaia, i tots dos es van escapar. Va aguantar el ritme de l’italià fins que el campió mundial va caure tretze voltes abans del final, quan anava primer. Àlex Rins va passar al primer lloc, amb més de dos segons de marge respecte al segon, i va saber mantenir la posició i ampliar la diferència fins als tres segons i mig amb què es va imposar a l’italià Luca Marini amb Ducati. La tercera plaça del podi la va aconseguir el francès Fabio Quartararo amb Yamaha.

Maverick Viñales va fer una mala sortida i va perdre diversos llocs. Va iniciar la remuntada des de la desena plaça i amb un bon ritme va anar superant rivals i va arribar a la quarta posició final a vuit segons del guanyador. En la primera volta van anar per terra dos dels pilots catalans, Àlex Márquez, a qui va fer caure Jorge Martín, i Aleix Espargaró, que va caure sol. La cursa va tenir moltes caigudes i només van arribar a la meta tretze pilots.

Tercera plaça d’Artigas en Moto3

Xavier Artigas va aconseguir una gran tercera plaça en Moto3 en una cursa molt disputada i ajustada. El pilot de Sant Andreu de la Barca sempre va estar en el grup dels millors i en l’última volta fins i tot es va situar primer. Va baixar al quart lloc i en la recta final va superar per només nou mil·lèsimes el brasiler Diogo Moreira. La victòria va ser per al valencià Iván Ortolá, que en la primera volta va estar a punt de caure, va baixar al divuitè lloc i va remuntar. Artigas es va situar tercer del mundial. En Moto2, Jeremy Alcoba va lluitar per la tercera plaça i va ser quart, el seu millor resultat en la categoria. Albert Arenas va acabar dotzè. La victòria va ser per al murcià Pedro Acosta després d’una intensa lluita amb l’italià Tony Arbolino (Kalex), el líder del mundial, que va ser segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)