MotoGP

La perfecció de Bagnaia

Motor. El campió mundial completa un espectacular GP d’Itàlia amb la posició preferent, la victòria en la cursa en l’esprint, i el triomf en la cursa llarga de diumenge i la volta ràpida

El cap de setmana de Francesco Bagnaia en el GP d’Itàlia, el de casa seva i el de la seva marca Ducati, va ser perfecte. L’actual campió mundial i líder de la general de MotoGP va fer la posició preferent i va guanyar la cursa en l’esprint dissabte, i ahir es va imposar en la cursa llarga del gran premi i va fer la volta ràpida en el circuit de Mugello. Aquesta va ser la tercera victòria de Francesco Bagnaia aquesta temporada, i va ampliar el seu avantatge en la general de la màxima categoria.

L’italià va fer una gran cursa i va dominar la prova a excepció d’uns centenars de metres en la sortida. Ràpidament Francesco Bagnaia es va distanciar dels rivals i només el madrileny Jorge Martín el va poder seguir, a certa distància, i va acabar segon. Les Ducati van aconseguir les quatre primeres places de la prova amb Johann Zarco tercer i Luca Marini quart.

Marc Márquez va sortir des de la segona posició, va perdre alguns llocs i va baixar a la quarta plaça. En la cinquena volta, i quan lluitava per recuperar la tercera plaça, va tornar a caure. El cerverí no ha disputat tres grans premis per lesió aquesta campanya i els altres tres no els ha finalitzat, amb dues caigudes seguides en els dos darrers. També va anar per terra el seu germà Àlex Márquez a nou voltes del final, quan anava tercer i tenia possibilitats de pujar al podi.

El millor català en el circuit de Mugello va ser Aleix Espargaró, que malgrat els problemes al turmell va anar de menys a més i va finalitzar en una meritòria sisena posició. El seu company d’equip Maverick Viñales no va poder millorar la seva plaça de la sortida i va ocupar la dotzena posició.

Alcoba i Arenas, a terra

Els dos pilots catalans de Moto2, Jeremy Alcoba i Albert Arenas van caure, tot i que el gironí va tornar a pujar a la moto i va acabar el 23è. Albert Arenas va anar per terra a cinc voltes del final quan anava en la setzena posició, però va finalitzar la cursa. El tortosí no va tenir gens de sort, ja que en el primer revolt el murcià Fermín Aldeguer va caure i va escombrar Darryn Binder i Jeremy Alcoba, que va fer una volada espectacular sense conseqüències físiques. La victòria va ser per a Pedro Acosta, que va dominar totalment la cursa i va signar la seva tercera victòria de l’any. El murcià va sortir des de la segona posició de la graella, es va situar primer abans del primer revolt i es va catapultar cap a la victòria. El líder del mundial, l’italià Tony Arbolino, va anar remuntant fins a la segona posició del podi, però sempre va ser lluny de poder lluitar pel triomf.

Caiguda inicial d’Artigas

En la segona volta de la cursa de Moto3, Xavier Artigas va caure juntament amb l’italià Filippo Farioli, i va completar un cap de setmana molt dolent. El pilot de Sant Andreu de la Barca havia fet el vuitè temps en la qualificació, però va ser sancionat per conducció irresponsable en la tercera sessió d’entrenaments i va haver de sortir des de la 24a posició de la graella. El líder del mundial, Daniel Holgado, va assolir la seva tercera victòria de l’any superant Deniz Öncü en els darrers metres. L’alacantí va entrar segon en la recta de meta i es va aprofitar del rebuf de la moto del turc, el gran dominador del cap de setmana, i va signar la victòria per 51 mil·lèsimes. La tercera plaça va ser per al japonès Ayumu Sasaki, que va quedar a cinc mil·lèsimes de superar també el pilot turc.

NOVA CAIGUDA

Marc Márquez torna a caure i encara no ha acabat cap cursa de diumenge

Rins és operat de la fractura de tíbia i peroné

Àlex Rins va ser operat dissabte al vespre de la fractura a la tíbia i al peroné de la cama dreta que es va fer en la caiguda de la cursa en l’esprint. L’equip LCR Honda va explicar que és una primera operació per posar-li un fixador extern per estabilitzar la cama dreta i reduir la inflamació. Aquesta primera intervenció quirúrgica es va fer a l’hospital universitari Careggi de Florència. Segons explica el seu equip, el pilot barceloní seguirà en observació a l’hospital i, un cop els metges ho autoritzin, el portaran a Madrid per sotmetre’s a una darrera intervenció quirúrgica. En el seu compte de Twitter, Àlex Rins va comentar després de l’operació: “Primera operació superada. Moltes gràcies a tots pels vostres missatges. Treballarem més que mai per tornar aviat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)