MotoGP

Un mur de lamentacions

MotoGP. Marc Márquez admet que passa un dels pitjors moments de la seva carrera esportiva, agraeix el parèntesi del mundial i no tanca la porta a canviar d’aires en el futur

“Necessito parar, refer-me físicament, però també mentalment, perquè estic en un dels pitjors moments de la meva carrera esportiva, traient la lesió.” Marc Márquez, amb un desplaçament de l’os de la costella que s’havia fracturat en una de les caigudes del cap de setmana, havia estat declarat “no apte” per prendre la sortida en la cursa del Gran Premi dels Països Baixos i diumenge marxava d’Assen sense ni tan sols competir, amb un altre zero al seu caseller. Entre absències per lesió i caigudes, el pilot de Repsol Honda no ha acabat cap de les vuit proves que ha disputat aquest curs, des que va començar el mundial el 26 de març al GP de Portugal. Fins ara, només ha pogut puntuar en les curses a l’esprint que es corren dissabte.

Amb aquest panorama, Marc Márquez admet que el parèntesi del mundial –el campionat no es reprèn fins al 6 d’agost a Silverstone– li servirà per carregar piles en tots els sentits. Abans d’agafar vacances, però, el vuit vegades campió del món va tornar a posar en evidència que l’Honda no rutlla de cap manera. “Com que jo no amagava la realitat quan estava lesionat i deia que amb aquesta moto es podia fer una mica més, però jo estava amb limitacions, s’ha anat veient que tots aquests anys han passat grandíssims pilots per l’equip com Pedrosa, Lorenzo, el meu germà Àlex, Pol, Mir i cap no ha aconseguit els resultats esperats”, recorda. “I és aquí on s’ha de valorar el perquè. I el perquè és un. La meva feina dins de l’equip és intentar seguir treballant per aportar la màxima informació i d’aquesta manera treure al màxim de cada situació”, insisteix. “Aquest any vaig arribar a Portimão en una de les meves millors pretemporades, una de les més estables que havia tingut en tots els aspectes, i és aquí quan em sentia tan fort i intentava obviar aquesta realitat i lluitar contra un mur. I és el que vaig fer “, hi afegeix. “Vaig començar amb moltes ganes, vaig assumir molts riscos i aquí han vingut moltes caigudes. En quatre mesos he tingut moltes lesions i aquest mes i mig em ve com l’anell al dit”, sentencia.

Més enllà dels circuits, el cerverí té on agafar-se per veure la llum en el seu mal moment esportiu: “Hi ajuda molt que estic en un dels meus millors moments a nivell personal i això és el que m’està salvant. És l’única cosa a què m’agafo per capgirar aquesta situació, per seguir treballant amb la meva gent, amb els meus, amb la meva família, el meu germà, la meva parella i el meu mànager per arribar a Silverstone amb el mateix compromís que tenia a Portimão, però l’enfocament serà una mica diferent per intentar que la segona meitat de temporada sigui més estable i no tan de pics.”

El futur, obert

Tot i el seu actual compromís amb Honda, el gran dels Márquez no tanca la porta a canviar d’aires en el futur. “Jo com a pilot em concentro a seguir donant el meu cent per cent a pista. En uns circuits anirà millor la moto i en altres, pitjor, però jo seguiré donant el meu cent per cent. Ho he donat sempre, i venir a Assen era una mostra de compromís amb l’equip, però és veritat que per algunes raons des del 2020 ningú no ha obtingut els resultats que s’haurien d’aconseguir amb un projecte d’aquest calibre i és aquí on s’ha de replantejar la situació i veure què passa en un futur”, remarca. Amb tot, el pilot català no es vol precipitar: “Una de les coses que sempre m’han ensenyat és a no prendre decisions ni dir coses en calent, necessito aquestes vacances, necessito estar a casa tranquil, pensar, reflexionar i a Silverstone tornar a pujar a la moto i veure si canvia o no la situació.”

LES REACCIONS

Necessito parar, refer-me físicament i mentalment, perquè estic en un dels pitjors moments de la meva carrera esportiva
A principi de cus em sentia tan fort que vaig obviar la realitat [els problemes d’Honda] i he lluitat contra un mur
Els resultats en un projecte d’aquest calibre no han arribat, s’ha de replantejar la situació i veure què passa en un futur
Marc Márquez

Puig: “Honda no vol tenir gent descontenta”

En les actuals circumstàncies i tot i que encara té any mig de contracte, el director de Repsol Honda Alberto Puig no s’atreveix a garantir la continuïtat de Marc Márquez amb la firma japonesa: “Entenc que en Marc seguirà amb nosaltres l’any que ve perquè té contracte, però tothom és lliure de fer el que vulgui a la vida. Honda respecta molt en Marc i tenim contracte, però no tinc una bola de vidre.” Si Honda no reacciona, sembla que KTM és la més ben situada per acollir l’excampió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)