MotoGP

Aleix torna a pujar al podi

Motor. El granollerí és tercer en el GP dels Països Baixos després de guanyar una plaça per la sanció a Binder. Bagnaia, el líder del mundial, signa la seva quarta victòria de la temporada

Aleix Espargaró i la seva Aprilia van tornar a pujar en un podi de MotoGP després d’una dotzena de curses sense fer-ho. El granollerí va ocupar la tercera posició del GP dels Països Baixos i va celebrar amb moltes ganes aquesta plaça. Aleix Espargaró va entrar a meta en la quarta posició, darrere de Brad Binder, però el sud-africà va sortir dels límits de la pista en l’última volta i va ser sancionat amb la pèrdua d’una plaça. El pilot vallesà havia pujat al podi per última vegada el setembre del 2022 en el GP d’Aragó. Aquest és el vuitè cop que figura entre els tres primers en MotoGP, amb una victòria a l’Argentina el 2022 i set terceres places. Aleix Espargaró es va tocar amb Luca Marini a la sortida i va trencar una aleta del davant, però va saber arribar al grup dels primers i lluitar per les places de podi.

La victòria va ser per al campió mundial i líder de la general, Francesco Bagnaia, que va signar el seu quart triomf de la temporada. L’italià va dominar pràcticament tota la cursa, i amb aquesta victòria va ampliar el seu avantatge en la general. Ara supera per 35 punts Jorge Martín, que va acabar cinquè, i per 36 Marco Bezzecchi, segon.

Àlex Márquez va finalitzar en la sisena plaça. Va ser sancionat amb una long lap en el tram final de la cursa, però quan la va fer, va mantenir la posició. Maverick Viñales va caure en la tercera volta, quan havia fet la volta ràpida en els dos girs anteriors.

Jake Dixon va aconseguir la primera victòria en els seus sis anys en el mundial guanyant la cursa de Moto2. L’anglès encadenava nou terceres posicions, sis la temporada passada i tres en aquesta, i finalment va pujar al capdamunt del podi en una cursa del mundial. Albert Arenas va ser novè després d’anar de més a menys i Jeremy Alcoba va finalitzar quinzè. El valencià Jaume Masià va guanyar una intensa i disputada cursa de Moto3, i va aconseguir la seva primera victòria de l’any i la setena de la seva carrera. Xavier Artigas va ser catorzè, el pitjor resultat de la temporada.

Marc Márquez, baixa pel dolor a la costella

Marc Márquez no va disputar la cursa d’ahir perquè es va agreujar la lesió a la costella. Va passar mala nit, es va aixecar amb molt dolor i va anar al centre mèdic convençut que no correria. Se li va apreciar que la petita fractura de la costella amb què havia arribat a Assen se li havia agreujat i va ser declarat no apte per competir. Marc Márquez aprofitarà les cinc setmanes sense mundial per descansar i recuperar-se. El cerverí va manifestar: “En clau professional, és un dels moments més durs, però en clau personal és un dels millors pel suport que tinc de la família.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)