MotoGP

Segon triomf d’Aleix

El granollerí aconsegueix una gran victòria sota la pluja en el mític circuit de Silverstone, la segona de la seva carrera en la màxima categoria

En la darrera volta supera el líder del mundial, Francesco Bagnaia

Aleix Espargaró i la seva Aprilia van fer tota una demostració de control, de coneixement de les seves possibilitats i de capacitat de buscar el moment adequat per atacar i adjudicar-se una victòria espectacular. El granollerí va guanyar el GP de la Gran Bretanya en el mític circuit de Silverstone i va signar la seva segona victòria en MotoGP després d’haver guanyat a l’Argentina l’any passat. Aleix Espargaró va superar la pluja que va aparèixer en les sis darreres voltes i va saber avançar el líder del mundial, Francesco Bagnaia, en l’últim gir i mantenir-se al davant en un complicat circuit mullat fins a creuar la línia de meta.

El granollerí va fer una gran cursa i, després d’ocupar la dotzena posició en la graella de sortida, en la segona volta ja es va situar en la sisena plaça. Aleix Espargaró va mantenir una bona lluita amb el seu company d’equip Maverick Viñales per les places de podi i, quan va aparèixer la pluja, va decidir arriscar i atacar, i li va donar resultat. El rosinc va perdre posicions sota l’aigua i amb el terra mullat, i va acabar cinquè.

Francesco Bagnaia, el campió mundial, es va situar primer en la segona volta i es va escapar amb Marco Bezzecchi, segon del mundial en aquell moment, que va caure en la sisena volta. També en aquesta sisena volta Àlex Márquez es va haver de retirar per problemes mecànics quan era quart i estava lluitant pels primers llocs, mentre que el seu germà Marc va caure quan faltaven sis voltes per al final. Pol Espargaró va finalitzar dotzè en el seu retorn a les pistes després de superar la greu lesió de l’inici de la temporada.

Gran remuntada

El colombià de 17 anys David Alonso va aconseguir una impressionant victòria en Moto3 després d’una gran remuntada que el va dur de la 28a i darrera posició de la graella al primer lloc. La cursa es va disputar en un grup molt nombrós, amb avançaments continuats, i fins a l’última volta no es va decidir el guanyador. La segona posició va ser per al japonès Ayumu Sasaki, segon de la general, i l’alacantí Daniel Holgado, el líder del mundial, va acabar tercer. El fins ara segon del mundial, el valencià Jaume Masià, va caure en la quarta volta quan anava primer. Xavier Artigas va finalitzar en la 21a plaça. El pilot de Sant Andreu de la Barca va sortir sisè, però no va poder aguantar entre els millors. Xavier Artigas no va poder rodar en sec divendres per un problema mecànic, la qualificació es va fer en mullat, i la configuració de la moto en sec no va ser bona i va anar perdent posicions.

Hi ha dies que surts i et sents invencible, i avui [per ahir] n’era un
Per un moment he dubtat si el passava i intentava marxar, però he decidit esperar fins a les últimes voltes
El més difícil és el que ha fet ‘Pecco’, obrir pista amb la pluja. Sabia que era més ràpid i que en l’última volta el podia passar
Aleix Espargaró
Ha estat complicat. Quan ha començat a ploure no sabia on era el límit. El segon lloc és un resultat fantàstic
Francesco Bagnaia

Acosta és el nou líder de Moto2

Pedro Acosta és el nou líder del mundial de Moto2 després de finalitzar en la tercera posició i que el fins llavors primer classificat, Tony Arbolino, acabés onzè. El murcià supera per dos punts a l’italià. La victòria va ser per Fermín Aldeguer, de 18 anys, i que va sumar el primer triomf en la categoria. El també murcià va fer una gran cursa, i va dominar als seus rivals. La segona plaça va ser pel valencià Aron Canet que continua sumant places de podi i encara no ha aconseguit cap victòria. Jeremy Alcoba va anar millorant poc a poc una mala posició en la sortida, dinovè, i va aconseguir puntuar finalitzant en una molt bona onzena posició. Albert Arenas va finalitzar catorzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)