MotoGP

El cap de setmana somiat

MotoGP. Martín no deixa ni les engrunes a Misano i queda a 36 punts de Bagnaia en el mundial. Pedrosa repeteix l’espectacle ‘vintage’ i és quart

Jorge Martín (Ducati) va arrodonir ahir el seu cap de setmana de somni amb un triomf en el Gran Premi de San Marino al circuit de Misano Marco Simoncelli i es reivindica en la lluita pel títol mundial acostant-se a 36 punts del líder Pecco Bagania (Ducati). La trilogia de Martín inclou la pole i el triomf en la cursa esprint i en la cursa convencional –el segon del curs–, en la qual va retallar 9 punts més al líder, tercer. El segon lloc del calaix el va obtenir l’italià Marco Bezzecchi (Ducati). La cursa, disputada amb una calor sufocant, va escenificar una bacanal de Ducati, que va copar el podi amb l’única amenaça de la KTM del veterà de 37 anys –el dia 29 en fa 38– Dani Pedrosa, que també va completar una actuació memorable tot i ser un pilot provador que competeix eventualment amb una invitació i va acabar en un impressionant quart lloc. Ahir també va ser quart en la cursa esprint. Vencedor el 2010 i el 2016 a Misano, Pedrosa suma 32 punts en dues curses, un més que Marc Márquez en tot el campionat. Maverick Viñales (Aprilia) va aguantar el ritme i va entrar cinquè i Marc Márquez (Honda), que va protagonitzar la seva millor cursa de l’exercici, setè.

Martín va conservar la seva posició de privilegi i va completar una sortida perfecta, seguit per Bagnaia i Bezzecchi. Pedrosa va perdre una posició i era cinquè rere Binder, amb Viñales sisè. El vencedor al Circuit, Aleix Espargaró (Aprilia), va arrencar malament des del sisè lloc i va perdre el fil de bon començament, fet que el va relegar al dotzè lloc final. El granollerí arrossegava molèsties físiques. Bezzecchi provava d’avançar Bagnaia per atacar Martín. Binder va anar per terra en la catorzena volta, amb Pedrosa quart, Viñales cinquè i Marc Márquez sisè, una tripleta catalana opositant al podi. Bezzecchi, més sencer físicament tot i el dolor en una mà arran de l’accident al Circuit de Barcelona-Catalunya, va persistir i va aprofitar que Bagnaia, atropellat a Catalunya i que ja va fer prou competint, va anar llarg i el va avançar a nou voltes del final.

El murcià Pedro Acosta (Kalex), líder del mundial de Moto2, va recitar un monòleg i accentua el seu domini en el mundial celebrant la seva cinquena victòria del curs i el novè podi. Tony Arbolino (Kalex), segon en el mundial, va acabar quart i Jake Dixon (Kalex), tercer, va ser dotzè. Oli en un llum per al murcià. El podi el van completar Celestino Vietti (Kalex) i el madrileny Alonso López (Boscoscuro). Acosta, que sortia segon, va prendre el pa del cistell al poleman Vietti en la sortida, amb el valencià Arón Canet tercer, i va imposar un ritme molt fort que va disgregar ràpidament el grup i que l’italià no va poder assumir. El tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) va ser setzè. El gironí Albert Arenas (Kalex), tercer a Montmeló, no va córrer per lesió.

Torres, subcampió

En MotoE, el rubinenc Jordi Torres (Gas Gas) va ser quart i havia estat desè dissabte. Acaba segon a 43 punts de l’italià Mattia Casadei (Ducati), el nou campió en el comiat de l’equip Pons.

SIGNIFICATIU

En només dos Grans Premis, Pedrosa suma més punts que Marc Márquez

David Alonso repeteix triomf

David Alonso va repetir el triomf que va obtenir al Circuit, ha guanyat tres de les últimes quatre curses i es reivindica com un aspirant al títol (5è, 140 p). Agressiu, el colombià de 17 anys va passar la mà per la cara als rivals en l’última volta. El català Xavier Artigas (CFMoto) va ser dissetè.