MotoGP

Pedrosa es rejoveneix

Motor. GP de San Marino. Rememora vells temps amb un cinquè lloc en la graella i un quart en la cursa esprint en el marc del doblet de Martín

El madrileny Jorge Martín (Ducati) va volar ahir al circuit de Misano i va signar un doblet esplèndid aconseguint la posició preferent del Gran Premi de San Marino i guanyant també la cursa esprint, però va haver de compartir protagonisme amb el veterà pilot provador català de 38 anys Dani Pedrosa (Castellar del Vallès, 1985), corejat al garatge gràcies al seu quart lloc en la cursa esprint i que al matí havia estat cinquè en la graella passant la mà per la cara a pilots força més joves i plenament integrats en el mundial.

Amb 1:30.390, nou rècord del circuit i la seva primera pole de la temporada, Martín va segellar amb una gran autoritat la desena posició preferent en MotoGP. El segon classificat del mundial va arrodonir el seu gran dia esgarrapant en la cursa esprint cinc punts al líder del mundial –ara es queda en 45 punts–. Pecco Bagnaia (Ducati) sortirà tercer rere el seu compatriota Marco Bezzecchi (Ducati). Era dubte en el gran premi després de ser atropellat a Montmeló i també es va reivindicar amb un tercer lloc en la cursa esprint. Sigui com vulgui, la segona fila de la graella serà íntegrament catalana, amb el rosinc Maverick Viñales (Aprilia) en la quarta posició, Pedrosa (KTM) cinquè –va ser sisè en la graella en la seva anterior aparició a Jerez– i Aleix Espargaró (Aprilia) sisè. El mèrit de Pedrosa s’amplifica pel fet que va ser la millor KTM. Espargaró, brillant vencedor al Gran Premi de Catalunya diumenge passat, va progressar amb orgull procedent de la Q1 malgrat les molèsties al coll arran de l’accident que va tenir divendres i que li van restar intensitat en la seva conducció.

Vietti, el més ràpid

En Moto2, l’italià Celestino Vietti va certificar la seva segona pole del curs. El jesusenc Jeremy Alcoba (Kalex) va ser divuitè. El gironí Albert Arenas (Kalex), per la seva banda, va ser declarat divendres no apte després d’una caiguda en què es va dislocar l’espatlla.

Monòleg de Martín en la cursa petita

Martín, va completar el seu monòleg al davant de l’italià Marco Bezzecchi (Ducati), l’home que el va seguir de més a prop, i del líder del mundial Pecco Bagnaia (Ducati). És el tercer triomf en cursa esprint de Martín i la novena victòria en dotze curses esprint aquest curs de Ducati. Pedrosa (KTM) va tornar a demostrar la seva qualitat excelsa i va acabar en el quart lloc tot i ser un pilot provador retirat que competeix amb una invitació tal com ja va fer a Jerez. Amés, va flirtejar amb un possible avançament a Bagnaia en les dues darreres voltes que al final no va poder consumar. El rosinc Maverick Viñales (Aprilia) va ser sisè i Aleix Espargaró (Aprilia), vuitè condicionat per la caiguda del dia abans, Àlex Márquez (Ducati), novè, i Marc Márquez (Honda) desè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)