MotoGP

Tercer sota la pluja

MotoGP. Marc Márquez suma el podi 101 en el GP del Japó, que s’atura per les males condicions. Martín guanya i està a tres punts del líder

Marc Márquez va acabar tercer en un GP del Japó marcat per la pluja i va sumar el podi 101 en MotoGP. El cerverí no estava entre els tres millors en una cursa de gran premi des d’Austràlia 2022, fa gairebé un any, quan va ser segon. La cursa va acabar després de dotze voltes, la meitat de les previstes, quan es va mostrar la bandera vermella per les males condicions de la pista, amb molta aigua i poca visibilitat. Es va intentar reprendre la prova, però hi havia poca llum i la pista continuava amb molta aigua, i es va donar la prova per acabada i es van repartir tots els punts. Jorge Martín va aconseguir la victòria –la tercera de l’any–, i es va situar en la general a només tres punts de Francesco Bagnaia, que va ser segon. Aleix Espargaró va acabar cinquè.

La cursa es va iniciar amb les motos portant pneumàtics de sec, tot i que plovia, i en el primer revolt Marco Bezzecchi va tocar Maverick Viñales, que va sortir de la pista, va caure i va poder tornar a la cursa. En la primera volta ja es va mostrar la bandera blanca per poder entrar a box a canviar de moto amb pneumàtics d’aigua, i gairebé tots els pilots ho van fer. Aleix Espargaró i Marc Márquez van fer un bon canvi i van sortit segon i tercer darrere Jorge Martín, que després va sortir en un revolt i va perdre alguns llocs. La pluja va augmentar en intensitat i el madrileny va recuperar posicions i es va situar primer davant de Francesco Bagnaia, que també va anar millorant. El granollerí va cedir terreny i el cerverí es va situar tercer. Quan s’havien fet només dotze voltes es va mostrar la bandera vermella. Pol Espargaró va ser quinzè i Maverick Viñales es va classificar divuitè.

En Moto3 Jaume Masià va guanyar la cursa, la tercera de l’any i segona consecutiva, i és el nou líder. Xavier Artigas va caure a vuit voltes del final, quan anava 24è. Somkiat Chantra va dominar de principi a fi la cursa de Moto2 i va sumar la segona victòria de la seva carrera esportiva. Jeremy Alcoba i Albert Arenas no van puntuar i van ser setzè i divuitè respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)