Més motor

MOTOR

GRAN PREMI DEL JAPÓ DE MOTOCICLISME

Set triomfs i no és líder

Márquez torna a guanyar i escala a la segona posició

Terol continua primer malgrat tenir quatre victòries menys

Marc Márquez
DERBI (1r 125 cc)
«He vist que Nico anava fort amb els pneumàtics nous i he decidit deixar passar unes quantes voltes. Quan s'han començat a desgastar i he vist que la goma del darrere relliscava he decidit avançar-lo i obrir un forat»
«L'important és que hem pogut mantenir la concentració fins al final, que en aquest circuit és molt difícil perquè les últimes voltes es fan molt llargues»
«Dedico aquesta victòria a Pedrosa. Sempre ha estat el meu ídol i ara s'ha lesionat»
Nico Terol
APRILIA (2n 125 cc)
«He intentat enganxar-me a la roda de Marc, però ell tenia tres dècimes més de ritme i era un risc seguir-lo. Assegurar el segon lloc ha estat el més intel·ligent»
Pol Espargaró
DERBI (4t 125 cc)
«Quan lluites pel campionat del món no pots estar content amb una quarta posició, però després de veure com ha anat el cap de setmana era difícil aspirar a més»
«Encara queden 100 punts en joc i cal ser optimistes»

Definitivament, Marc Márquez està sent el millor pilot de la temporada. Ja ha obtingut set victòries i, quan no té problemes, domina les curses amb mà de ferro, com la que ahir va guanyar a Motegi. Per aquest motiu és incomprensible que el pilot de Cervera no lideri la categoria. Sens dubte, el sistema de puntuació hauria de ser motiu de revisió després d'un cas com aquest amb l'objectiu de premiar les victòries amb una puntuació més alta. I és que el líder, Nico Terol, ha guanyat quatre curses menys que el català però, en canvi, té sis punts més en la classificació general per la seva major regularitat.

Malgrat tot, Márquez depèn d'ell mateix per assolir el seu primer títol, que molt probablement no es decidirà fins a la cursa de Portugal o del País Valencià. Ahir, Terol va ser el pilot que va imposar el ritme inicial, que va deixar descartats tots els rivals menys Márquez. El de Cervera li va seguir la roda sense atacar-lo, fins que, a 13 voltes del final, se'n va cansar i el va avançar en la maniobra que li acabaria donant la victòria. Márquez va obrir un petit forat i va establir una diferència de més de dos segons que va mantenir la resta de la cursa. Terol, de la seva banda, no va tenir mai l'oportunitat d'acostar-se-li prou i es va haver de conformar amb el segon lloc. Amb aquest triomf, Márquez va girar el full de la caiguda provocada d'Aragó.

L'altre aspirant al títol, Pol Espargaró, va quedar fora del podi i passa a ocupar el tercer lloc de la general, a set punts de Márquez i 13 de Terol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)