Més motor

Bou ensorra el Sant Jordi

Trial / enduro. El pilot de Piera es fica a la butxaca els 11.000 espectadors del Trial Indoor de Barcelona amb una exhibició rodona. En l'enduro, el polonès Blazusiak domina a plaer

Toni Bou és el rei del trial, tant a l'aire lliure com en pista coberta, i pel que es va veure ahir al vespre al Palau Sant Jordi, enguany el pierenc va pel camí de sumar un vuitè títol mundial consecutiu en totes dues modalitats. El pilot de Montesa, de 27 anys, ho va certificar amb escreix amb la vuitena victòria seguida en el Trial Indoor de Barcelona –tot desfent l'empat a set que mantenia amb el mític Jordi Tarrés–, però més que el triomf en si va pesar la manera com el va assolir: mentre els seus rivals en la final a quatre –Adam Raga, Albert Cabestany i l'anglès James Dabill– en veien de tots colors per evitar el fiasco en les zones –dissenyades per Francesc Tarrés, germà del Jordi–, Bou va signar una targeta immaculada en què l'única taca era un solitari punt de penalització en l'última zona –quan ja tenia la victòria al sarró–, per haver-se aturat amb el càrter recolzat sobre l'obstacle, cosa que ara es castiga amb un punt. “En realitat, he posat càrter i peu; em podia haver caigut un dos”, va admetre amb esportivitat el gran dominador de la nit, que va fer vibrar com ningú els 11.000 espectadors que emplenaven el recinte de Montjuïc i, sobretot, els 300 aficionats vinguts expressament des de Piera, que van xalar de valent amb les filigranes del seu paisà.

Una nit, dos campions

Però la nit barcelonina en va tenir un altre, de rei, perquè el polonès Taddy Blazusiak va deixar el títol mundial de superenduro vist per a sentència tot imposant-se en les tres finals de Barcelona –cinquena corona seguida al Sant Jordi per a ell–, disputades sobre un recorregut prou tècnic de 400 metres –dissenyat per l'antic dakarià Carles Mas– que envoltava les zones del trial. El millor català va ser Ivan Cervantes (KTM), vuitè en el comput de les tres finals, mentre que Dani Gibert (Gas Gas) va caure en la primera i va ser onzè.

Final
1r Taddy Blazusiak (KTM)
62
2n Jonny Walker (KTM)
48
3r Alfredo Gómez (Husqvarna)
42
4t David Knight (Sherco)
41
5è Joakim Ljunggren (Husqvarna)
37
6è Mathias Bellino (Husqvarna)
27
8è Ivan Cervantes (KTM)
23
11è Dani Gibert (Gas Gas)
14
12è Xavier León (Husqvarna)
13
Mundial
1r Taddy Blazusiak (KTM)
279
2n David Knight (Sherco)
240
3r Jonny Walker (KTM)
204
4t Alfredo Gómez (Husqvarna)
188
He guanyat la cursa en paral·lel per pressionar el Toni, però no hi ha hagut res a fer
Albert Cabestany
sherco
La pista de Barcelona m'agrada molt. És bona perquè el públic hi vegi bones curses
Taddy Blazusiak
ktm
La segona zona era la clau i no l'he passada [va fer fiasco], però estic prou satisfet
Adam Raga
gas gas
Un dia fantàstic per a mi. Ha vingut molta gent de Piera i això fa que sigui una victòria especial
Toni Bou
montesa
Final
1r Toni Bou (Montesa)
1
2n Adam Raga (Gas Gas)
9
3r Albert Cabestany (Sherco)
15
4t James Dabill (Beta)
15
Mundial
1r Toni Bou (Montesa)
60
2n Albert Cabestany (Sherco)
39
3r Adam Raga (Gas Gas)
36
4t Jeroni Fajardo (Beta)
24
5è James Dabill (Beta)
23
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)