Motociclisme

Una escabetxina

Moto GP. Cap català acaba la cursa de la categoria reina. Pedrosa perd el tren del subcampionat

Marc Márquez va perdre una altra oportunitat d'igualar el rècord de dotze victòries en la categoria reina que l'australià Mick Doohan va aconseguir el 1997. El pilot de Cervera, bicampió del món de Moto GP des del Gran Premi del Japó, va dominar la cursa fins a deu voltes del final, moment en què va tenir una caiguda en el desè revolt perquè se li va bloquejar la roda del davant. Tot just era la seva primera retirada de la temporada. Valentino Rossi se'n va beneficiar i va aconseguir la victòria en la seva 250a cursa en la categoria reina.

La resta de pilots catalans també van abandonar. El primer a fer-ho va ser Dani Pedrosa, que en la quarta volta va ser envestit per Andrea Iannone. El vallesà va haver d'entrar al box a causa dels danys a la moto i cau de la segona a la quarta posició de la general. Sense Pedrosa, Rossi i Lorenzo se les van tenir en un duel entre companys d'equip no només pel segon lloc de la cursa, sinó també pel subcampionat. La lluita entre tots dos va durar fins que Márquez va caure. Rossi va veure aleshores que tenia via lliure cap a la victòria. Amb un canvi de ritme espectacular, propi dels seus millors temps, va deixar el pilot mallorquí enrere.

El problema, Lorenzo, ja no el tenia al davant, sinó al darrere. Carl Crutchlow, amb un ritme per volta un segon millor –el mallorquí es va queixar dels pneumàtics–, el va atrapar cinc voltes abans del final i en pocs revolts ja l'havia superat, però el britànic va tenir una caiguda en la volta final, quan ja s'apropava al vuitè podi de la seva carrera, i va cedir el segon lloc a Lorenzo.

Dues voltes abans era Pol Espargaró qui s'acomiadava de la cursa, a causa d'una caiguda que va tenir en plena persecució de Lorenzo. En aquell moment era quart, però si hagués continuat damunt la moto s'hauria assegurat el seu primer podi en la categoria, honor que va cedir a Bradley Smith. El seu germà Aleix havia dit adéu una estona abans, després d'un incident semblant al de Pedrosa. Stefan Bradl el va tocar –l'alemany va caure– i els desperfectes a la moto van obligar el vallesà a retirar-se amb una enrabiada monumental.

Quan t'envoltes de molts pilots sempre hi ha embolics, i avui m'ha tocat el rebre a mi
Dani Pedrosa
La temperatura ha caigut molt durant la cursa, cosa que també ha condicionat la caiguda
Marc Márquez
Estic molt content, perquè Phillip Island és un dels circuits més importants i bonics de la temporada
Valentino Rossi
Crutchlow i Marc han muntat el mateix pneumàtic que jo i també han caigut. Ha estat molt frustrant
Pol Espargaró
He provat un enfocament diferent, pilotant al màxim i intentant obrir la màxima diferència possible
Ha estat el segon lloc amb més sort de la meva vida, perquè eren molts els que podien acabar davant meu
Jorge Lorenzo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)