Motociclisme

El cel haurà d'esperar

Rabat, tercer, no pot repetir en una cursa boja el domini que havia tingut durant els entrenaments i el desenllaç del títol es trasllada a Sepang. Viñales s'imposa, però ja no pot ser campió

No va ser possible. Esteve Rabat no va poder treure a Mika Kallio els dotze punts que necessitava per convertir-se en el campió del món de Moto 2. El pilot català va acabar la cursa australiana en tercer lloc, i això significava que el seu rival i company d'equip havia de caure, com a mínim, al dotzè. Però el finlandès va finalitzar quart i va traslladar el desenllaç del mundial almenys fins a Sepang, diumenge que ve. Maverick Viñales es va endur la victòria i es va acostar al segon lloc de Kallio en la general, però ja no té possibilitats matemàtiques de guanyar el campionat, que ara és només cosa de Rabat i del seu company a Marc VDS.

El domini escandalós de Rabat en les dues jornades d'entrenaments no va tenir rèplica en la cursa. Va sortir fort des del primer lloc, però ja en la primera volta arriscava massa en una frenada i es veia relegat a la sisena posició. Kallio ho va aprofitar i es va posar primer, però el català remuntava i es posava segon en la cinquena volta. El finlandès encara va aguantar una estona més com a líder abans que Rabat el rellevés en la novena volta. Viñales, atent, va percebre el perill que suposava tenir Rabat, amb el millor ritme del cap de setmana, com a líder. L'empordanès va superar Kallio per evitar l'escapada de Rabat, que feia una altra errada en l'onzena volta i queia a la cinquena posició del grup capdavanter, liderat llavors per Viñales. Ningú era capaç de trencar el grup, i les diferències entre el primer i el cinquè eren de poques dècimes.

Rabat tornava a l'acció. Va superar Kallio quan faltaven onze voltes per al final i es va situar tercer. Viñales es barallava amb Thomas Luthi pel lideratge. El suís l'assolia de manera breu abans que Tito tornés al capdavant. Però semblava que el primer lloc cremava. Cap pilot el retenia per gaire temps. Hi havia nervis. Kallio els pagava amb una sortida de pista en la divuitena volta. Va tornar cinquè, amb Viñales líder, seguit de Rabat, que no en feia prou amb aquella combinació per assegurar-se el títol. La cursa havia estat molt moguda fins a aquell moment. Boja, fins i tot. El barceloní va pensar amb el cap i va decidir que no podia jugar-se una caiguda. Viñales es va escapar en les quatre últimes voltes, Luthi va superar Rabat, que es va quedar de manera definitiva en el tercer lloc, amb Kallio bufant-li l'orella.

Àxel Pons no va disputar la cursa a causa de la fractura a la mà esquerra que es va fer dissabte i que també pot condicionar la seva participació en la prova de Malàisia.

Avui hi ha hagut molts avançaments, molts moviments durant la cursa, així que ha estat força difícil
Esteve Rabat
Odio aquests pneumàtics extradurs, és així de simple. Per a mi la cursa ha estat un desastre
Mika Kallio
M'he acostat una mica més al segon lloc de Kallio i ara l'objectiu és intentar guanyar les dues curses que queden
Maverick Viñales
Només queden dues curses i intentaré que el pilot de l'equip que es coroni campió sigui un amb el dorsal 53 a la moto

Tito Rabat serà campió en el GP de Malàisia si acaba com a mínim setè

Amb independència del resultat de Mika Kallio, que ja és l'únic dels seus rivals que encara té possibilitats de ser campió, Tito Rabat en farà prou amb la vuitena posició en el Gran Premi de Malàisia per assegurar-se el títol mundial de Moto 2. La diferència entre els dos pilots és de 41 punts després de la cursa australiana. Això significa que el finlandès n'hi hauria de retallar com a mínim 16 a Sepang –el marge entre tots dos no pot ser de més de 25– per traslladar el desenllaç del títol a l'última cursa, a València. Això passaria, entre altres combinacions possibles, si guanyés la cursa i Rabat acabés novè o pitjor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)