Motociclisme

Progressió constant

Gran Premi d'Itàlia. Moto 2. Tito Rabat aconsegueix la primera victòria de la temporada i escala fins al segon lloc de la classificació general

Tito Rabat va convertir-se ahir en el primer pilot que guanya una cursa de Moto 2 com a campió del món d'aquesta categoria. El pilot d'Alella va retrobar-se amb la victòria després d'un inici de campionat discret, tot i que la seva progressió en les últimes proves havia estat clarament ascendent. L'últim cop que Rabat havia pujat al graó més alt del podi va ser en el Gran Premi de San Marino del setembre passat, fa onze curses.

Rabat ocupava el tercer lloc de la graella, però no va fer una bona sortida –va passar per l'exterior de la traçada– i va caure al setè lloc. Dominique Aegerter va superar Sam Lowes, autor de la posició preferent, en l'apurada de la recta i es va posar primer. Simone Corsi també intentava avançar el pilot britànic, però en la maniobra els dos pilots es van tocar i l'italià va endur-se'n la pitjor part, ja que va caure i va abandonar la cursa. Lowes va aguantar l'equilibri com va poder i es va reincorporar en el novè lloc. Poc després de posar-se líder, era Thomas Luthi, vencedor a França, qui acabava a terra. Aegerter va prendre el comandament i en la tercera volta va fer la volta ràpida. Simeon i Rabat el perseguien, i el català assolia el primer lloc uns moments després. Va ser només per uns instants, ja que el suís va recuperar el lideratge de seguida. Rabat ho va tornar a intentar, amb èxit, en la setena volta, en la qual va fer la volta ràpida. Un altre rival, Jonas Folger, es va acomiadar a causa d'una caiguda poc després de superar Zarco.

Rabat va obrir uns metres respecte d'Aegerter i Zarco, si bé tampoc no va disfrutar mai d'una distància concloent que li permetés relaxar-se. En la novena volta tenia un avantatge d'1.2 segons respecte del duet perseguidor i de 2.3 respecte del següent grup, que ja liderava Lowes després de refer-se de la topada amb Corsi.

Lowes va fer un canvi de ritme i va superar Aegerter quan va veure que el suís perdia gas. El francès es va convertir, llavors, en l'únic rival del català, que aguantava amb fermesa la guerra psicològica en què es van convertir les últimes voltes. A vuit per al final, la diferència entre tots dos era de només vuit dècimes de segon. A sis, Zarco ja estava gairebé a roda de Rabat, però malgrat l'escomesa del seu rival, el pilot català no va sucumbir a la pressió i es va endur la victòria, amb la qual ascendeix de la sisena a la segona posició de la classificació general, que continua liderada pel pilot francès. Aegerter va ocupar el tercer lloc del podi.

Àxel Pons va aconseguir el seu millor resultat de la temporada, amb el novè lloc, i va ser el segon millor pilot català. També van acabar en els punts Àlex Rins i Àlex Márquez, onzè i dotzè, respectivament, mentre que Ricky Cardús va finalitzar en la dissetena posició.

Ha estat una cursa dura. En les últimes voltes he tingut problemes amb el pneumàtic del davant, i ha costat frenar Zarco
He fet una mala sortida, però a poc a poc he anat avançant. Era difícil tenir el ritme d'ahir, però he aguantat bé la pressió
Hem millorat cursa a cursa i ara estem en condicions de tornar a guanyar. Estic satisfet del treball de l'equip
Tito Rabat
3r
podi
de Rabat aquest curs, després del tercer lloc de França i el segon d'Itàlia.

Rabat repeteix victòria per primera vegada

Esteve Rabat duia fins ahir deu victòries en el mundial de motociclisme, totes aconseguides a Moto 2 entre les temporades 2013 i 2014. El pilot català no havia aconseguit repetir victòria en cap gran premi fins a l'onzena, la d'Itàlia. L'any passat ja va guanyar a Mugello en una cursa en la qual va consolidar el seu lideratge. La victòria que Rabat va aconseguir ahir tot just és la segona d'un pilot català aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)