Motociclisme

No aixeca el cap

Marc Márquez té una caiguda quan anava segon i continua en una ratxa negativa que l'allunya de la lluita pel títol. Lorenzo aconsegueix la tercera victòria consecutiva i es posa a només sis punts de Rossi

Marc Márquez continua en línia descendent després de la caiguda que va tenir quan ocupava el segon lloc del Gran Premi d'Itàlia. El campió del món, que no ha puntuat en dues curses de les sis que s'han disputat fins ara, s'allunya una mica més de la lluita pel títol i recula a la cinquena posició de la general. La seva caiguda va recordar la que ja va tenir en la quarta sessió lliure de dissabte. Va ser una caiguda neta en què va perdre l'adherència de la roda del davant. La qüestió és ara saber si el català va tenir problemes amb els pneumàtics o si, simplement, aquest any no és capaç de corregir les maniobres de risc que la temporada passada salvava com aquell qui res, que en van ser unes quantes.

L'altra cara de la moneda la va encarnar Jorge Lorenzo, que va encadenar la tercera victòria consecutiva en una cursa que va dominar del principi fins al final. El mallorquí ja liderava la prova al final de la primera volta, en què Márquez va escalar de la tretzena a la tercera posició. En la següent, el lleidatà es posava segon, seguit dels dos pilots oficials de Ducati. Lorenzo va rodar cinc voltes consecutives per sota d'1:48 i va obrir un forat. Valentino Rossi, mentrestant, va caure al novè lloc, però a poc a poc va començar a progressar en el grup i es va beneficiar de la lluita pel podi que hi havia davant seu. Amb Lorenzo destacat –el mallorquí no va patir en cap moment per conservar el lideratge–, Márquez se les va tenir amb Andrea Dovizioso i Andrea Iannone. Dani Pedrosa connectava amb el grup i poc després també ho feia Rossi. Dovizioso s'acomiadava per problemes mecànics, i Márquez lluitava pel segon lloc amb Iannone quan va tenir la caiguda en la setzena volta. Rossi va superar Pedrosa i les posicions de podi van quedar definides. L'italià continua líder del mundial, però la victòria de Lorenzo acosta el mallorquí a només sis punts. Sens dubte, el millor escenari possible per al Gran Premi de Catalunya (14 de juny).

podi
consecutiu de Lorenzo a Mugello. Des de l'any 2009 hi ha aconseguit 4 victòries i 3 segons llocs.
88
podis
del mallorquí en la categoria reina. Iguala Giacomo Agostini i es posa quart en el rànquing històric.
5a
cursa
de Marc Márquez sense puntuar des de la seva arribada a Moto GP el 2013. Segona retirada del lleidatà aquest curs.
7
anys
feia que Valentino Rossi no arribava al gran premi de casa seva com a líder del campionat del món.

Caiguda d'Aleix Espargaró i vuitè lloc per al seu germà

Aleix Espargaró, que havia començat la cursa en la cinquena posició de la graella, va tenir una caiguda en la segona volta, després de tocar-se amb Danilo Petrucci, i es va retirar per segona prova consecutiva. El pilot vallesà, que fa uns dies va ser operat d'un tendó del dit gros de la mà dreta, va semblar que es queixava de mal al braç quan es va aixecar, però aparentment només va ser un ensurt sense conseqüències. El seu germà Pol va ser el segon millor català, amb la sisena posició, i l'empordanès Maverick Viñales va fer el seu quart top 10 de la temporada amb la setena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)