Més bàsquet

Que mengin farinetes

El Barça no es deixa sorprendre pel Turów polonès i en la segona meitat es passeja intentant donar espectacle

Els blaugrana, que encadenen nou victòries en competicions oficials, marxen amb pas ferm cap al Top 16 com a únic equip imbatut del seu grup

En un partit amb poc espectacle, el Barça va encadenar la seva novena victoria seguida en partit oficial i es manté amb pas ferm cap al Top16. El Turów no va poder imitar el Nanterre francès, que el curs passat va assaltar el Palau, i els de Xavi Pascual, aquest any, també saben resoldre partits amb un joc menys vistós i rivals incòmodes.

El Barça va marcar des del salt inicial el ritme del matx i el seu domini en el joc. Dos triples de sortida de Doellman i Huertas posaven el 6-0, que s'ampliaria gràcies al domini insultant de Tomic sota els cèrcols, on va fer cinc punts seguits en els tres primers minuts. El marcador electrònic ho deia tot: 11-2, i es preveia un correctiu. El Turów, equip invicte en la lliga polonesa (4-0) i sense conèixer el triomf en l'Eurolliga, basava el seu joc en accions individuals dels nord-americans Collins i Taylor, però era insuficient. Una esmaixada de Thomas en contraatac després d'una assistència de Huertas sense mirar va provocar el primer temps mort (15-6 als 5:36).

Doellman, imparable

Doellman treia petroli jugant de quatre obert al perímetre, on va desequilibrar constantment. Però el Turów va entrar en el matx jugant cada vegada el bloqueig directe i aprofitant per obrir-se i llançar des del triple amb gran encert. La reacció polonesa es va certificar amb el 23-23 i obligant Pascual a demanar un temps mort. Els blaugrana, però, tornaven a la càrrega (30-23), perquè quan eren seriosos i jugaven amb intensitat i criteri eren imparables. El Turów també havia après la lliçó que individualment no aniria enlloc. La renda sobre els 10 punts es va mantenir fins al descans (49-37). En aquesta primera part, cal destacar sobretot un Doellman fent números d'MVP, amb 20 punts i 31 de valoració en només mitja part. Espectacular.

De sortida del vestidor, la superioritat en el rebot del descans (22 a 12) va continuar per al Barça, i el Turów va optar per situar una defensa zonal 2-3 per intentar controlar la pintura.En atac, els polonesos van continuar fent un joc obert i aprofitant la seva bona mà exterior. El cinquè triple d'11 intents ajustava de nou el matx (54-49 minut 26), però el pitjor va ser que va fer despertar. I allà es va acabar tot. El Barça va fer un 11-2 (65-51) i Abrines continuava amb el seu estat de gràcia amb un festival en el triple i va sentenciar el matx (72-55). El mallorquí ja té 11/14 triples a l'ACB i 8/13 a l'Eurolliga. Impressionant. L'últim quart va ser de pur tràmit i amb el Barça intentant jugar de cara a la galeria, que és d'agrair, i eixamplant la renda cada minut.

Pobra entrada

Com era de preveure, el Palau Blaugrana, coincidint amb la festivitat de la castanyada, va tenir la pitjor entrada dels últims temps, amb uns inflats 4.252 espectadors tot i els intents del club per ambientar el matx.

11
victòries
encadena el Barça seguides entre totes les competicions i els partits jugats a Àsia

No puc dir que estic content havent perdut de 20, però em satisfan els molts minuts que hem jugat a un alt nivell
Miodrag Rajkovic
ENTRENADOR DEL TUROW
Pel seu joc, he pogut desequilibrar i treure faltes. Cada dia em sento millor amb els companys i això es nota
Justin Doellman
aler pivot del barça
31
de valoració
acreditava Doellman a la mitja part, amb 20 punts (cap en la segona meitat) i 8 rebots.

EMBALAT

Estic bé, amb confiança però el més important és que tots aportem coses. Un dia és un i un altre dia és un altre
Àlex Abrines
ESCORTA DEL BARÇA
Quan no hem estat bé, hem estat molt malament, sobretot cinc minuts. La resta ha estat un partit seriós però podríem haver acabat millor
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL BARÇA
Els partits contra rivals inferiors sobre el paper són perillosos perquè et poden sorprendre
Tibor Pleiss
pivot del barça
Som l'únic equip imbatut. Estem en bona línia, creixent, i amb més jugadors agafant protagonisme i jugant millor

Navarro podria reaparèixer demà i Hakanson debuta

Tot i que s'esperava que el capità pogués tenir algun minut en el partit d'ahir per provar-se contra el rival més dèbil del grup, el tècnic, Xavi Pascual, va preferir no forçar la seva reaparició i Juan Carlos Navarro es va estar vestit de carrer a la banqueta. Navarro, que està de baixa per culpa de la lesió de grau 1 que es va fer al bíceps femoral de la cuixa dreta en el partit contra el Gran Canària, ja s'ha perdut tres partits: contra l'Emporio Armani Milà, el Guipúscoa i el Turów. S'espera que demà en el derbi contra la Penya al Palau Blaugrana ja pugui tenir algun minut. Al costat de Navarro també hi havia Marcus Eriksson, el jugador suec del Barça que va ser operat del trencament dels lligaments encreuats, en una lesió que es va fer contra el Laboral Kutxa en el debut en la lliga ACB al Palau Blaugrana. Eriksson ja ha hagut de dir adéu a la temporada. El més que probable retorn de Navarro farà que Hakanson, que ahir va debutar en l'Eurolliga, quedi fora i vagi a jugar amb el Barça B a la LEB Plata, on encara no ha debutat en la lliga.