FEB

“Jordana sempre tria l'opció bona”

Miguel Ángel Ortega Entrenador del Cadí la Seu

Miguel Ángel Ortega té un avantatge: té apamadíssim l'Spar, perquè durant tota la temporada els seus rivals venien d'enfrontar-se amb l'equip gironí.

D'entrada, no relativitza especialment el 2-0 favorable a l'Spar en la fase regular: “Vull veure la resposta que és capaç de donar l'Avenida. L'Spar es va mostrar superior, i això sempre deixa un record. No em valen com a excusa les circumstàncies d'aquells partits, perquè tots els partits en tenen. Un equip s'ha de poder valorar sempre, no només quan no tens baixes i tothom està en condicions.” Ortega veu “un pronòstic força igualat”.

Atac i criteri

El tècnic català veu molta incidència de l'atac gironí i de la defensa castellana. Del joc amb pilota de l'Spar explica: “El seu joc d'atac sempre té unes referències molt clares. Durant tota la temporada m'ha cridat l'atenció que el disseny de l'atac que va fer Ramon Jordana aprofita molt bé les qualitats de les jugadores de l'Spar.” I hi posa un nom al capdavant: “Noemí Jordana sempre escull la variant adequada, l'opció bona per generar avantatge: el moment, l'elecció d'una jugadora o altra, jugar a dins o a fora... En aquesta faceta veig un element diferencial.”

Fortalesa física

A la construcció d'atac, la resposta és física: “En l'Eurolliga es va veure un Avenida amb un alt nivell defensiu. Tenen una fortalesa física molt alta, allò que gràficament es diu que és la distància entre el pit i l'esquena. Quan posen el físic al servei de la defensa, atacar es converteix en problemàtic, costa sortir dels bloquejos... Realment fan por.”

Ortega no creu que Ibekwe jugant de falsa alera pugui ser un factor determinant “justament per la consistència física de l'Avenida”. “És que he vist Marta Xargay jugant de quatre amb les seleccions. Ibekwe al 3 és un argument, però l'Avenida té recursos per parar-la. No crec que sigui decisiu”, afegeix el tècnic.

Direcció i ritme

Sense mullar-se completament, Ortega posa de manifest els avantatges que buscaran Noemí Jordana i Marta Xargay: “Seria fantàstic tenir-les al mateix equip. Jordana sempre tria la millor opció, i Xargay té el millor ritme, són complementàries.”

Pel que fa a les pivots pures, l'entrenador del Cadí es mou en paràmetres similars: “Per mi, al pal baix, Gidden és millor que Rezan. Gidden tira, passa... fa moltes coses. Però Rezan és molt gran i condiciona el rival.”

AVENIDA

“Quan posen el físic al servei de la defensa, atacar és un problema. Fan por”

SPAR

“El disseny d'atac que va fer Ramon aprofita molt bé les qualitats de les jugadores”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)