FEB

“Calia un èxit per poder-lo dedicar a Ramon Jordana”

Roberto Íñiguez Entrenador de l'Spar Citylift Girona

Va arribar parlant molt bé del seu antecessor, Ramon Jordana, i ahir es va esplaiar. Roberto Íñiguez (41-0 en Lliga Femenina) va compartir el títol amb Noe: “El primer dia que vaig arribar, amb qui primer vaig parlar va ser amb Noe, una persona dura, forta. Però em vaig posar en el seu lloc i la vaig veure tocada. Vam fer un pacte: calia aconseguir algun èxit i dedicar-lo al seu pare, Ramon Jordana. Jo era conscient de la feina que havia fet molts mesos. Quan és una feina dura, crea conflictes, però era una feina fantàstica perquè l'equip jugava molt bé. Jo he heretat una feina molt ben feta. Seria un presumptuós i un maldestre si me'l fes meu. Com a mínim, he de compartir-lo, i crec que és poc, perquè ell es mereix més que jo. Sé que és feliç perquè veu feliç la seva filla, i per mi era molt important dir això, perquè s'ho mereix. Jo he rematat una gran feina, no vull més medalles”.

Tres victòries

El tècnic va ponderar la transcendència de la jornada d'ahir: “Són tres victòries. Hi ha la lliga, que encara hem d'assimilar. Hi ha la plaça en l'Eurolliga, que també és tremenda per a nosaltres. I la victòria més important és l'ambient, el públic, veure nenes que estan boges pel bàsquet, les institucions contentes, posant el nom de Girona per sobre de tot.

I va sorprendre reclamant a Lucas Mondelo, el seleccionador espanyol –que era a Fontajau–, que inclogui una jugadora de l'Spar en la llista: “Jael Freixanet, encara que sigui invitada. Ha jugat poc els últims partits per decisió meva però si veiessin com treballa dia a dia i com és, la cridarien, segur. Seria la cirereta del pastís. I és una opinió, no una petició. Si la crida, quedarà meravellat amb ella”.

Íñiguez també va recordar novament el seu mestre: “Miki Vukovic sempre deia que calia preveure coses i anticipar-te al rival sense conformar-te i pensar que perquè guanyes ja ho estàs fent bé. Jo he treballat amb aquesta mentalitat i les jugadores s'ho han cregut. Han tingut gana i il·lusió, sabent que si estàvem treballant 40 minuts hi hauria un moment bo per a nosaltres.”

Un equip amb futur

“He disfrutat i se m'ha fet curt, però ara no sé què passarà” deia el tècnic en relació amb el seu futur. Però apuntava com creia que havia de treballar el club: “Humilitat, peus al terra i créixer com ho està fent. Que no vulgui anar més de pressa, que s'estamparà. Però és impossible jugar amb una plantilla curta a Europa perquè ho pagues a la lliga. No parlo tant de qualitat com de quantitat.”

Íñiguez, que va destacar el partit “espectacular, escrupolós” de Chambers, creu que la plantilla “no ha tancat un cicle, té recorregut”. “Chambers és jove, Ify i Jael també, Gidden és relativament jove i les veteranes tenen corda per estona.”

AGRAÏT A JORDANA

“Ell s'ho mereix més que jo, ho he de compartir. Jo he rematat una gran feina”

EL FET SOCIAL

“La victòria més important és el públic, l'ambient, les nenes boges pel bàsquet”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)