Opinió

L'hora de Bartomeu

El barcelonisme es juga moltes coses. Moltes. I Bartomeu, també. Entre les quals, l'honor i la credibilitat

A principis del mes de març, l'advocat del soci Jordi Cases, Felipe Izquierdo, declarava a TV Girona que el Barça perdria l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i la seva junta directiva. I ho argumentava. Durant els darrers temps, el directiu Toni Freixa va mirar d'arribar a un acord impossible veient el que podia passar. Els dos lletrats, situats en escenaris ben diferents, preveien el mateix resultat que el que ha acabat emetent el jutge Martínez Borrego. El cas del directiu és especialment sagnant, ja que aquests moviments (que va fer constar en acta de junta) li van costar el càrrec i la confiança del president. El vicepresident Carles Vilarrubí, abans-d'ahir, es pujava per les parets. Cridava i tot! Era un altre dels directius que havia avisat...

A Josep Maria Bartomeu li costa liderar, però en aquest cas ha estat sempre contundent. Va votar a favor de la demanda, i de cara als seus companys directius sempre s'ha manifestat especialment bel·ligerant contra Laporta. Diuen que en l'última reunió de junta es van sentir frases com ara “qui la fa la paga” i “hem d'arribar fins al final”. El president ha convertit una causa de club en una de personal. Hi haurà recurs? O aturarà la sagnia obsessiva contra Laporta, que està afectant, de passada, un munt de directius que, recordem-ho, mai no van posar la mà a la caixa? O convocaran una assemblea perquè decideixin els socis? Amb Bartomeu ja hi ha dubtes, perquè molts dels seus companys de junta estan cansats de barallar-se amb tothom als jutjats. I de perdre. Cansats de perdre i de no poder gaudir de les victòries d'un equip llegendari. Cansats de seure a la taula de la sala de juntes amb uns quants companys que no parlen de futbol, sinó de Laporta, de Cruyff, de Guardiola i de venjança. Poques hores d'alegria en una meravellosa època futbolística. Incomprensible. Infelicitat pura.

Segons els protocols i la normativa del Col·legi d'Advocats, i desconeixent si Bartomeu i el bufet Cuatrecasas han pactat descomptes o plusos variats, el Barça pagarà al voltant de 350.000 euros per les costes d'aquest judici. Només per aquest judici. Per tant, segons la informació que el vicepresident Javier Faus va donar a l'assemblea, el Barça ja supera el milió d'euros gastats en judicis. Segons altres fonts, està a punt d'arribar als dos milions d'euros. I a més del desgast, derrotes. La imatge del club, imputat per primera vegada en la història, està sota sospita.

Avui Bartomeu i companyia decideixen sobre el futur del Barcelona. Ahir Laporta va parlar una hora i vint-i-tres minuts, 38 preguntes, en tres idiomes. L'expresident, amb el seu habitual domini de l'escena, va ser contundent i va manifestar que el seu gran èxit és haver recuperat l'honor i la credibilitat. El barcelonisme es juga moltes coses. Moltes. I Bartomeu, també. Entre les quals, l'honor i la credibilitat.

Rajoy i companyia

Moltes gràcies. A ell i a tants personatges sinistres mereixedors de la Creu de Sant Jordi per la seva tasca fonamental a favor de la independència. Sense ells, res hauria estat possible. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)