Opinió

Tres adéus

Xavi ha estat el màxim referent
d'un model d'èxit que
ha portat el Barça al cim

El barcelonisme va acomiadar dissabte Xavi Hernández, una llegenda. El de Terrassa encara pot jugar dos partits més com a blaugrana i guanyar dos títols més, però la setmana passada va començar a dir adéu al club de la seva vida. El futbolista que més partits oficials ha jugat amb la samarreta del Barça i que més títols ha guanyat (23) va aixecar dissabte el trofeu de la lliga i va prometre no marxar sense arribar als 25. Va tenir un gran comiat, com es mereix qui ha estat un dels futbolistes més importants de la història del club, sobretot en els últims anys. Xavi ha marcat des que va pujar al primer equip l'estil del Barça, aquell que va implantar Johan Cruyff quan va arribar com a entrenador. Xavi és la possessió, la passada, el toc. Xavi és el gran referent d'un model d'èxit, d'un model que ha dominat el futbol els últims anys, tant a nivell de club com de selecció. Xavi és l'essència d'un model que ha convertit el Barça en un referent en tot el món, no només per tots els títols que ha guanyat, sinó per com els ha guanyat. Un model que ell i uns quants més van portar, amb matisos, a la selecció espanyola, que jugant així va guanyar el que no havia guanyat mai, dues Eurocopes i un mundial, tot de manera consecutiva. Xavi és una llegenda blaugrana. Dos partits més i marxarà. No n'hi ha cap altre com ell. És irrepetible, però faria bé el Barça de seguir buscant jugadors semblants a Xavi. De seguir creient en el model futbolístic que ha encarnat Xavi i que l'ha portat al cim.

Xavi no és l'únic jugador que deixarà el Barça aquest estiu. Després de la roda de premsa d'ahir, tot indica que també ho farà Dani Alves. El brasiler ha estat possiblement el millor lateral dret de la història del club. Un altre jugador molt important tots aquests anys d'èxit. Marxaran de maneres molt diferents, però, l'un i l'altre. Xavi s'estima molt el Barça i marxarà per la porta gran. Alves ho farà després de buidar el pap inoportunament, just abans de jugar-se dues finals. Té raó quan diu que se sent poc valorat i que el club ja no volia que continués l'estiu passat. Sap que el canvi d'opinió es deu a la sanció de la FIFA que no permet al Barça fitxar, però no té dret a exigir un gran contracte amb 32 anys i després d'haver estat un any i mig per sota de les possibilitats, recuperades, això sí, en aquest tram final de temporada.

I el tercer adéu és a la samarreta del Barça. El club va presentar els equipaments que lluiran els equips de futbol diumenge passat. El disseny de Nike, que es va aprovar en junta directiva ahir, una vegada ja havia estat presentat, pot acabar agradant a la gent perquè no és lleig, més aviat tot el contrari. Però encara que agradi mai no serà la samarreta del Barça. Perquè la del Barça sempre serà una samarreta amb els colors blau i grana i amb franges verticals. Tot el que no sigui així pot ser maco, però no serà la samarreta del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)