Opinió

L'èxit de Gerard Farrés

Aquells que coneixen bé el ‘Senglar de Manlleu' intuïen que tard o d'hora en faria una de grossa

Fa unes setmanes, molts ens vam alegrar de l'èxit d'en Gerard Farrés. Tot i competir amb rivals molt més joves que ell, enguany ha pogut assolir el somni de pujar al podi del Dakar. Evidentment, una part d'aquesta fita té a veure amb la bona labor del seu equip Himoinsa. Aquells que coneixen bé el Senglar de Manlleu intuïen que tard o d'hora podia arribar un triomf com aquest. Però el camí fins a arribar-hi no ha estat gens fàcil. Tendim a fixar-nos en la brillantor de la victòria i oblidem l'ingent sacrifici que hi ha al darrere. No podem valorar l'actuació d'un esportista únicament en funció del resultat assolit, sinó en relació amb tot el procés pel qual ha transitat fins a arribar a la meta. En Gerard és un home disciplinat que s'entrena de manera abnegada, metòdica i rigorosa. Durant molts anys s'ha dedicat exclusivament a preparar-se en l'aspecte físic, tècnic, nutricional i psicològic. Amb molts seguidors i amics, en Gerard és una persona que es fa estimar. Howard Gardner afirmava que les males persones mai arriben a ser professionals excel·lents. Una de les raons per les quals en Gerard destaca com a professional és la seva condició moral.

El seu tarannà inclou valors tan apreciables com l'esforç i la perseverança. La seva vida és una història plena de força de voluntat i superació personal. Cal recordar que el 2013 va tenir un accident de bicicleta molt greu mentre s'entrenava. La humilitat i la companyonia són dues qualitats morals que també el caracteritzen. En l'edició del 2014 del Dakar, i després d'abandonar la cursa, va salvar el pilot Enric Martí de morir deshidratat a causa de les altes temperatures en unes dunes. Una acció que mostra la seva grandesa moral. Cal recordar que en proves com el Dakar es premia o penalitza l'ajuda entre els participants. Comte-Sponville deia que la gratitud és la més agradable de les virtuts i el més virtuós dels plaers; un valor que consisteix en el reconeixement de tot el que devem als altres. L'any 2016 va guanyar el Hellas Rally i quan va finalitzar la cursa es va mostrar agraït a Stefan Svitko. Aquest altre participant li havia deixat uns litres de benzina durant la tercera etapa després de quedar-se sense a causa d'una caiguda. Farrés era el seu contrincant directe. La psicòloga esportiva Meritxell Bellatriu considera que en Gerard és un dels millors esportistes amb què ha tingut l'oportunitat de treballar. El món esportiu necessita persones com ell. Mitjançant el seu exemple tots podrem millorar una mica més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)