Opinió

Luis Enrique

L'asturià és un dels grans artífexs de la remuntada amb el seu 3-4-3

El Barça va aconseguir dimecres la remuntada més gran de tots els temps. Cap equip havia aconseguit capgirar quatre gols en contra en els 61 anys d'existència de la copa d'Europa, i el conjunt blaugrana va ser el primer gràcies a un espectacular i èpic partit en què va haver de remuntar dues vegades. Primer, el 4-0 del Parc dels Prínceps i, després, el gol d'Edinson Cavani, que obligava el Barça a fer-ne tres més. Els blaugrana ho van aconseguir en set minuts finals difícils d'explicar que van ser la culminació d'un gran partit en què va destacar la figura de Neymar per sobre de la resta, però en què van brillar tots els jugadors del Barça. Com Ter Stegen i la seva espectacular aturada primer i la gran recuperació que va fer en la jugada del sisè gol. Com els tres centrals, que van lluitar cada pilota fins a l'extenuació i van empènyer perquè el partit es jugués en camp francès. Com Sergio Busquets, que va recuperar i va posar pausa i acceleració quan va ser necessari. Com Rakitic i Rafinha, que van fer un partit completíssim en la recuperació i en l'empenta. Com el capità Andrés Iniesta, que va lluitar una pilota tan impossible com la remuntada que va acabar significant el segon gol. Com Luis Suárez, que va obrir la llauna, va provocar un penal i es va barallar amb tots els rivals i l'àrbitre del primer a l'últim minut. Com Leo Messi, que va tenir sang freda per marcar un penal i va ser generós en els últims minuts amb Neymar. Com Sergi Roberto, que ha passat a la història amb el seu gol en l'últim minut. Tots els jugadors del Barça van brillar dimecres, però és de justícia destacar Luis Enrique com a gran protagonista de la remuntada. L'asturià, criticat després del partit d'anada, va saber capgirar la situació després del duel a Leganés. Havia de fer d'entrenador i ho va fer. Havia de sacsejar l'equip i ho va fer apostant per un 3-4-3 que es va anar madurant fins al partit de dimecres contra el París Saint-Germain. Com deia Piqué, després del duel contra els francesos, l'asturià també mereix ara elogis i portades.