Opinió

També és cosa d’homes

L’amistat d’Ángel Vilda, que va ser preparador físic del Barça entrenat per Cruyff, amb Ángel María Villar, que va manar i remenar impunement trenta anys a la RFEF, no deu ser aliena al fet que fos seleccionador dels equips de categories “inferiors” del futbol femení espanyol. Quan entrenava la sub 17, va incorporar com a ajudant el seu fill, Jorge Vilda, que va heretar el càrrec quan el pare va assumir la sub 19. Encara més: com en una monarquia, Vilda Jr. també va heretar la sub 19. I, quan les aleshores jugadores de l’absoluta van aconseguir la dimissió d’Ignacio Quereda després de posar-ne en qüestió els mètodes, Jorge Vilda va ser nomenat seleccionador d’aquesta categoria el 2015.

Han passat vuit anys sense cap èxit rellevant tot i que la selecció disposa d’algunes de les millors futbolistes del món, i Jorge Vilda s’ha mantingut en el càrrec a pesar de les crítiques de diverses jugadores i el fet que, l’any passat, quinze manifestessin que no volien ser convocades si no canviava la situació o, de fet, l’entrenador: se sentien controlades mentre consideraven insuficient la preparació i la forma d’entrenar, desfasada. Compta amb el suport total de Luis Manuel Rubiales, a qui va avalar en les eleccions a la presidència de la RFEF del 2018. Amb algunes jugadores crítiques (no totes han estat perdonades) que han claudicat tornant a la selecció, Vilda ha tret pit amb la golejada a Suïssa en el mundial. El futbol femení espanyol també és cosa d’homes que hi manen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)