Opinió

pel carril del mig

toni romero

El repte de Marc Gasol

Pau Gasol té com a objectiu en la temporada que ha començat aquesta matinada passada guanyar el seu tercer anell seguit amb els Lakers. Fa només tres anys enfilava els passadissos del Fedex de Memphis amb el cap pensant en un traspàs que li permetés fer un salt de qualitat com el seu talent mereixia. I a fe que el va fer. Ara és el seu germà Marc qui afronta la seva tercera temporada a Memphis. Són germans i en alguns aspectes cada dia s'assemblen més, però Marc no és Pau i entre els seus objectius, de moment, no hi ha buscar un traspàs. Al contrari, els Grizzlies busquen entrar en el play-off després de quatre anys d'absència.

Marc Gasol no és aliè al creixement dels Grizzlies, que l'any del seu debut van signar un trist 28% de victòries i la temporada passada es van disparar a un 49% i van estar lluitant per jugar les eliminatòries fins a les últimes jornades. Ara, els Grizzlies afronten la fase regular amb l'aval de la imbatibilitat durant la pretemporada (8-0). En la fase de preparació se li ha de fer un cas relatiu, però és un indicador més del potencial que tenen els jugadors de Lionel Hollins perquè només hi ha tres equips que ho han aconseguit. Si ho aconsegueixen havent fet tres retocs comptats en la plantilla serà que la base ja era bona.

No és fàcil que un jugador del perfil de Marc Gasol triomfi en l'NBA, en què manen els superatletes capaços d'esmaixar de qualsevol manera i tot seguit encara ficar el cap dins l'anella. Marc és un jugador de talent, que genera tantes accions de joc o més que les que finalitza i que fa millors els seus companys. Així va triomfar indiscutiblement en l'ACB i se'n va anar als Grizzlies amb el repte que el valoressin per com era i no per com havia estat el seu germà. Podem considerar que aquesta prova ha estat superada i que el respecte que li té el seu entrenador (36 minuts per partit la temporada passada) i els seus companys ja és compartit per la resta de la lliga. Si els Grizzlies es deixen guiar pel sentit col·lectiu del joc del seu pivot català, tindran possibilitats de jugar el play-off. Si cadascú tira pel seu compte quan arribi el primer entrebanc, acabaran arruïnant una gran oportunitat i aconseguiran que el seu referent interior acabi pensant, com fa tres anys el seu germà, que potser seria millor deixar la ciutat d'Elvis Presley.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)