Opinió

La victòria de Victoria

Azarenka s'ha convertit en la primera bielorussa que guanya un Grand Slam

Si fa no fa, tothom sap qui és el número u dels tennis mundial masculí. I fins i tot és capaç de relatar el recorregut dels dos últims anys: “Ara ho és Djokovic i abans ho havia estat Nadal, que li va prendre el número u a Federer.” La resposta és correcta. ” I abans de Federer? Aquesta ja seria per apujar la nota. Però si traslladem la qüestió en el circuit femení, la cosa es complica, i molt. Des d'aquest cap de setmana, la primera classificada és la bielorussa Victoria Azarenka, que ha trencat motllos perquè amb el triomf en l'obert d'Austràlia s'ha convertit en la primera jugadora del seu país que guanya un Grand Slam. Nascuda a Minsk, Victoria Azarenka ha fet honor al seu nom i no tan sols ha guanyat un gran títol contra Maria Xaràpova, una rival que sempre li atorga un toc més mediàtic, sinó que ha desbancat l'anterior posseïdora del número u mundial i se l'ha fet seu. Qui era l'anterior número u? La resposta és més complicada. El cert és que des que les germanes Williams ja no són el que eren i des que la belga Justine Henin –7 Grand Slams i 117 setmanes de número u–, es va retirar, el tennis femení no ha tingut una dominadora clara. La volatilitat ha estat més alta que la dels productes financers islandesos.

Doncs bé, il·lús, vaig descobrir Azarenka en el torneig de Marbella, la ciutat on s'entrena, tot i que té fixada la residència oficial a Mònaco, vés a saber per què. Em va impressionar. Prototípica russa de cames llargues, cops sempre al límit netejant les ratlles i agressivitat brutal. Però com que les seves rivals no eren d'alta volada (en la final va vèncer Irina Begu, una romanesa que procedia de la prèvia), vaig pensar que segurament calia contextualitzar la impressió. Amb aquella victòria ja es va enfilar al cinquè lloc mundial. Azarenka, amb només 22 anys, s'ha fet un nom dins del tennis. Ara caldrà veure si la seva irrupció s'esbrava o si tenim al davant una nova figura capaç de trencar amb les inconsistències que han perseguit les darreres números u. Per cert, era la danesa Caroline Wozniacki la fins ara número u, que mai no ha guanyat un Grand Slam, tot i que ha estat la primera cap de sèrie en els sis darrers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)