Opinió

Sense revolució

Després de caure contra el Bayern s'anunciaven molts canvis, però només ha arribat Neymar

Només d'acabar l'eliminatòria de semifinals de la lliga de campions contra el Bayern de Munic es van alçar veus des de diferents estaments del FC Barcelona demanant/anunciant una revolució –ja es veuria de quines dimensions– en la plantilla. El conjunt blaugrana, que tenia la lliga pràcticament guanyada, havia estat escombrat per l'equip alemany, encaixant un contundent resultat global de set a zero. Un dels homes importants de la plantilla, Gerard Piqué, va demanar canvis aquella mateixa nit. Hi havia directius que explicaven obertament que arribarien quatre o cinc jugadors nous per fer millor una plantilla que havia de recuperar aquesta temporada el tron a Europa.

Ahir es va tancar el mercat de fitxatges i d'aquella revolució demanada/anunciada, ni rastre. Amb canvi obligat a la banqueta per la recaiguda de Tito Vilanova de la seva malaltia, només tres altes. Només un fitxatge. 57 milions gastats en Neymar i res més, perquè les altres dues novetats són la del migcampista del planter Sergi Roberto, que ocupa la vacant deixada per Thiago Alcántara, i la del porter, també del filial, Oier Olazabal, que havia de tenir fitxa del primer equip per contracte i que és el tercer porter de la plantilla.

Neymar i res més. Perquè Gerardo Martino ha considerat que no li feia falta cap reforç més. Ni el central que sí volia Tito Vilanova i que tant està trobant a faltar molta gent en aquest començament de lliga, el central reclamat, per exemple, després dels dos gols encaixats ahir a Mestalla en tres minuts. El central amb centímetres que havia d'arribar per cobrir les mancances que el Barça té per defensar les jugades a pilota aturada. El central que havia d'enfortir una defensa que el curs passat va encaixar més gols dels habituals i que havia de competir amb Piqué i Mascherano (de moment els únics jugadors de camp que han disputat tots els minuts oficials) i també amb Puyol (que s'espera que estigui totalment recuperat quan estigui acabant aquest mes de setembre).

La decisió que ha pres el nou entrenador i la direcció esportiva del club, la de fer només un fitxatge, l'hauran de fer ara bona els jugadors i també Gerardo Martino. Si s'hagués produït una revolució en la plantilla, alguns dels futbolistes actuals haurien pogut perdre protagonisme o fins i tot la seva plaça en el grup. Ells hauran de demostrar que aquesta plantilla que ho ha guanyat tot encara té recorregut i fam de victòria. De moment, en els cinc partits oficials ho han demostrat. Han guanyat ja un títol i sumen els nou punts en la lliga, havent recuperat alguns dels senyals d'identitat que els van fer grans, com ara la pressió. Martino també l'haurà de fer bona al llarg de la temporada donant minuts i protagonisme a tots els seus homes, inclosos els quatre últims que han pujat del planter: Bartra, Montoya, Tello i Sergi Roberto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)