Opinió

S'ha d'aixecar la veu

Martino ja
ha protestat, i amb raó, per com estan tractant Neymar els àrbitres

Tot i que tant el Barcelona com el Real Madrid tenen partits importants demà i demà passat a Europa contra rivals de prestigi com són el Milan i el Juventus, hem entrat de ple en el que és la setmana del clàssic. El partit arribarà amb el Barça tres punts per sobre del Real Madrid després de l'empat dels blaugrana a Pamplona i amb els blancs envalentits després d'haver fet contra el Màlaga el que a Madrid diuen que ha estat el millor partit de l'encara breu era Ancelotti. Es conformen amb ben poc, la veritat. Normal, també, després del pobre futbol que han practicant els blancs des de fa anys. Els partits del cap de setmana, al marge de l'anàlisi del joc del Barça i el Real Madrid, deixa també una preocupació evident i justificada entre els blaugrana ara que arriba el clàssic respecte a com estan actuant els àrbitres amb els dos grans i, sobretot, amb Neymar.

La preocupació és evident, i Gerardo Martino ja va aixecar la veu en la roda de premsa posterior a l'empat a Pamplona. Se li havia acabat la paciència. Fins a aquest últim cap de setmana, el tècnic blaugrana, que el curs passat va ser expulsat tres vegades en el campionat argentí, no havia volgut parlar dels àrbitres i confiava que la campanya endegada des de Madrid en què acusen Neymar de llançar-se a la piscina no tingués efecte. Martino estava convençut que de la mateixa manera que els àrbitres poden llegir i escoltar els altaveus blancs, també han vist per la televisió que els dos penals que Neymar va reclamar en el partit contra el Valladolid eren molt clars i que, per tant, no es deixarien influir pels creadors de la campanya anti-Neymar.

Però Martino devia veure a Pamplona que la invenció s'havia imposat a la realitat després de comprovar com es deixava d'assenyalar un altre penal comès sobre el brasiler i com els defenses caçaven Neymar més d'una vegada sense que l'àrbitre assenyalés res. Per això, en la posterior roda de premsa es va queixar i va demanar als àrbitres més protecció per al seu jugador, que, segons va explicar, rep dures entrades una vegada ja ha deixat anar la pilota que queden sense sanció. A tot això se li havia afegit el que havia passat unes hores abans a Madrid. Perquè Martino segur que va veure abans de sortir de l'hotel de concentració de Pamplona cap a l'estadi d'El Sadar com el jugador del Real Madrid Gareth Bale sí que es llançava a la piscina quan entrava a l'àrea del Màlaga i Ayza Gámez sí que assenyalava un penal del tot inexistent. Com aquell que va indicar Muñiz Fernández a Elx, que va convertir una falta de Pepe en penal favorable al Real Madrid, un penal que va donar dos punts a l'equip de Carlo Ancelotti. Per tot el que està passant i el que pot passar dissabte, Martino ha aixecat la veu. Estaria bé que algú més ho fes des del club perquè si no és així pot passar allò que va passar en l'última lliga de Guardiola. No es va guanyar i Pep ho havia avisat des d'abans de Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)