Opinió

Apunts del clàssic

L'argentí va tornar a la banda quatre anys després i es va veure un Messi més apagat, menys participatiu

Avui torna la lliga. Amb aquest calendari tan ajustat quasi no queda temps per analitzar el que va passar en el clàssic de dissabte. No va ser un bon partit. El Barça no va jugar bé i pitjor ho va fer el Real Madrid. Molts milions al camp, molts noms, però poc espectacle. Massa respecte, massa por a perdre de dos entrenadors que jugaven per primera vegada un partit com aquest.

Una primera anàlisi diu que Tata Martino i Carlo Ancelotti van intervenir en els seus equips a través de les alineacions. L'italià va deixar ben clar que el Barça és un equip molt respectat. El potencial que té, la qualitat dels seus jugadors, continua fent por. A Europa, tot un Milan es va tancar a la seva àrea a San Siro dimarts passat. Ancelotti va innovar al Camp Nou posant Sergio Ramos com a pivot defensiu. Físic i múscul per al centre. Amb Ramos, Khedira, Pepe i Varane. Una obsessió. Aturar Messi. Que l'argentí no tingués espais. Una errada d'Ancelotti perquè fins que no va desfer la idea, el Real Madrid no va ser capaç de crear perill. També Martino va intervenir. Va ajuntar Fàbregas, Iniesta, Xavi i Busquets. Tots els migcampistes per tenir més control del partit. El Barça no va ser l'equip que en temporades anteriors ha buscat la porteria rival de manera obsessiva. Va ser un altre Barça. Més conservador i que fins i tot va fer un pas enrere en la segona part, també perquè començava a fallar el físic. Martino ho va solucionar fent entrar Song per Iniesta, un canvi impossible en èpoques anteriors, però que va ajudar a canviar la dinàmica del partit i aconseguir la victòria.

Martino també va intervenir en l'alineació tornant Messi a la banda quatre anys després que la deixés. El rendiment de l'argentí no va ser bo. Guardiola va col·locar Messi com a fals davanter centre perquè intervingués més en el joc. Dissabte es va veure un Messi més apagat, lluny de la pilota moltes vegades, desconnectat. Amb ganes de tornar al centre, allà on es va ubicar durant molts minuts Cesc Fàbregas, que es va fer un fart de pressionar la seva zona i també la de l'argentí, que ja no ho fa de manera regular, com ho feia amb Guardiola.

Messi era un dels noms del clàssic. Com també ho van ser Neymar i Bale. El brasiler va inaugurar el marcador. El Barça ha encertat de ple amb el seu fitxatge. Els blaugrana van apostar per buscar més gol amb ell, per no carregar tota la responsabilitat ofensiva en Messi. I la van encertar. El clàssic no va ser de Messi. Sí de Neymar. La titularitat de Bale va semblar més una imposició de Florentino Pérez que qualsevol altra cosa. Ara per ara, el gal·lès no té lloc en l'equip. Cristiano Ronaldo i Di María estan molt millor que ell. Tots dos han d'ocupar les bandes per fer mal, i Bale, pel centre, no té cap incidència. Tot el contrari, la seva alineació va fer que Benzema i Isco fossin suplents. Els 101 milions en van tenir la culpa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)