Opinió

Fins al 2014

Messi s'ha de recuperar bé perquè, quan reaparegui, torni a ser
el millor del món, cosa que no ha passat les últimes setmanes

Leo Messi no tornarà a jugar fins al 2014 després que es tornés a lesionar diumenge a Sevilla. Una altra lesió al bíceps femoral, la cinquena muscular des del mes d'abril, quan es va fer mal al Parc dels Prínceps de París. El Barça va explicar ahir que estarà entre sis i vuit setmanes de baixa. Metges, tècnics i el jugador han decidit que el millor és que Messi s'aturi una llarga temporada per fer net de manera definitiva. Segueix la recomanació que li va fer el seu bon amic Cesc Fàbregas només acabar el partit contra el Betis. “Per experiència, li dic que s'aturi i es cuidi”, va dir el migcampista català. La lesió de Messi no és de difícil recuperació, ho diuen al Barça. Possiblement podria tornar a jugar abans que s'acabés l'any algun partit, però tothom ha preferit no forçar, allargar el temps de recuperació i que Messi es recuperi no només físicament, sinó també psicològicament. Perquè el jugador fa mesos que juga amb por de lesionar-se. En gairebé tots els partits es mira i es toca la cama unes quantes vegades, símptoma que està més pendent de possibles lesions que del joc. I així, Messi no és Messi. No és el millor jugador del món.

De fet, pot semblar una heretgia, però, per com estava jugant Messi en les últimes setmanes, possiblement és millor per al Barça que l'argentí s'aturi un temps. El Barça va jugar molt millor al camp del Betis després de la sortida de Messi del terreny de joc. Leo, per la por que ha tingut de lesionar-se des que es va iniciar la temporada, no ha pressionat la defensa rival en la majoria dels últims partits com cal, fet que ha provocat que no fos possible recuperar la pressió que volia recuperar Martino. També se l'ha vist, quan el Barça perdia la pilota, sortir molt a poc a poc del camp contrari, caminant, fet que ha provocat que l'equip es fes llarg i es trenqués. De vegades s'ha vist fins i tot a Xavi, Cesc, Iniesta i Busquets alçar el cap després d'una recuperació i no poder fer la passada profunda perquè Messi encara no havia sortit de la posició de fora de joc.

Tal com estava Messi i tenint en compte el bon moment de Neymar i altres futbolistes ofensius com Cesc i Alexis Sánchez, el Barça no ha de tenir cap problema perquè quan l'argentí torni, ja al 2014, res no hagi canviat a efectes de la bona trajectòria que està tenint l'equip. Perquè el Barça ja està classificat per als vuitens de final de la Champions i fins a l'aturada nadalenca només haurà de disputar quatre partits de la lliga que lidera amb tres punts més que l'Atlético de Madrid i sis més que el Real Madrid. La primera eliminatòria de la copa del Rei, contra el dèbil Cartagena, també és un escull fàcil de salvar.

Així que el pla activat per recuperar Messi no ha d'afectar els resultats de l'equip i ha de provocar que l'argentí torni a ser el millor del món el 2014, quan la temporada entri en la fase decisiva i arribi també el mundial. El seu primer gran partit ha de ser el 12 de gener al Calderón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)