Opinió

Les campanyes de sempre

A Madrid empenyen perquè Cristiano guanyi una Pilota d'Or que no mereix de cap de les maneres

Ha estat lesionar-se Messi, creure a Madrid que un rival quedava eliminat de la lluita i començar des d'allà una campanya perquè Cristiano Ronaldo guanyi la Pilota d'Or que el blaugrana s'ha adjudicat els últims quatre anys. Florentino Pérez necessita tenir un Pilota d'Or al seu equip i tots els membres de la central lechera s'han posat a remar en la mateixa direcció. El portuguès ha iniciat la temporada de manera espectacular. Ningú no ho pot dubtar. Ha fet setze gols en la lliga i vuit més en la Champions. També va marcar divendres, tot just el dia que es tancaven les votacions per a la Pilota d'Or, l'únic gol del crucial Portugal-Suècia que ha de portar una d'aquestes seleccions al mundial del Brasil. Cristiano Ronaldo és un gran jugador, però perd tant amb Leo Messi com amb Franck Ribéry –que semblen ara per ara els seus dos principals rivals en la lluita per la Pilota d'Or– qualsevol comparació. Si acordem que el trofeu ha de premiar els títols guanyats per un futbolista en tot l'any, Ribéry mereix adjudicar-se un guardó que resultaria ser un premi per a tot un equip, el Bayern de Munic. Els alemanys van fer el triplet amb Jupp Heynckes a la banqueta i des que ha començat aquesta temporada s'exhibeixen amb Pep Guardiola. Ribéry, sent un gran futbolista, no està a l'altura ni de Messi ni de Cristiano, però ha estat l'home més destacat d'un gran Bayern i mereixeria guanyar la Pilota d'Or abans que un Cristiano, sempre mirant els títols, que no ha guanyat res aquest any. També estaria davant seu Leo Messi, que va conquerir la lliga dels 100 punts amb el Barça.

Si, per contra, acordem que el guardó ha de premiar el millor futbolista o el que ha fet més mèrits individuals, tampoc el mereix Cristiano Ronaldo com s'està reclamant des de Madrid. Si fos així, Messi hauria d'alçar el trofeu per cinquena vegada consecutiva perquè continua sent el millor jugador del món per molt que hagi tingut unes quantes lesions aquest any que han minvat el seu rendiment. Cristiano tampoc ha guanyat cap títol individual. Perquè el màxim golejador de la lliga espanyola va ser Messi, amb 46 gols, que li van valer també per tornar a guanyar la Bota d'Or. L'argentí va ser el màxim golejador de les lligues europees i rebrà precisament demà el trofeu a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. I si recordem un altre trofeu individual de prestigi atorgat aquest any, el de millor jugador europeu de la temporada passada, va anar a parar a mans de Ribéry, així que per aquest costat, tampoc no hauria de tenir possibilitats de guanyar Cristiano Ronaldo. De fet, si ho agafem per la qualitat individual, ves que no hi hagi un sorpresa i Messi conquereixi la seva cinquena Pilota d'Or. Com deia l'altre dia Gerard Piqué en una entrevista a Mundo Deportivo, encara riuríem tots. I a Madrid tornarien a parlar de conxorxes en contra del Real de Florentino i de Cristiano Ronaldo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)