Opinió

Tothom tranquil, decidirà el soci

El futur del Camp Nou servirà per encetar una nova guerra entre l'actual junta i els opositors, però el que decidirà serà la democràcia

La junta directiva del Barça va debatre ahir sobre el futur del Camp Nou. Després de mesos d'estudis i tenint sobre la taula les conclusions a què han arribat les importants empreses especialitzades –ISG (Gran Bretanya), AEG (Estats Units) i Icon Venue Group (Estats Units)–, els directius del club van decidir agafar-se una mica més de temps. Serà al gener quan posaran data a la consulta, que es farà el 2014. Més aviat en el segon semestre serà quan tots els socis del Barça amb dret a vot podran dir la seva sobre què s'ha de fer amb el Camp Nou. També serà al gener quan la directiva, que no preveu la possibilitat de no fer res amb l'estadi, decidirà si presenta al soci l'opció de construir-ne un de nou a la Diagonal o de remodelar l'actual de manera tan profunda que serà gairebé nou. La possibilitat que no es faci res també hi és. No la preveu la directiva, però si els socis no accepten les seves propostes, així serà.

Amb aquest anunci, el proper referèndum i el finançament de les obres, si és que s'han de fer, comencen a sonar tambors de guerra a can Barça. Ho va avançar en una entrevista a aquest diari el mes de juliol passat un d'aquells barcelonistes que quasi mai s'equivoca quan parla del Barça. Sempre cal escoltar el que diu Evarist Murtra. “El Barça farà un nou estadi o remodelarà l'actual. Hi haurà un problema que l'anuncio ara, que serà el finançament. Si no es guanyen dues o tres lligues seguides, estic segur que es produirà una autèntica guerra civil”, deia l'exdirectiu. Murtra té tota la raó. L'oposició i els sectors més crítics amb Sandro Rosell tenen ja les urpes afilades. Serà necessari que el president del Barça doni totes les explicacions que siguin necessàries i ofereixi la màxima transparència quan parli de totes les possibilitats que es preveuen respecte al Camp Nou, un projecte cabdal per al futur del club.

Tothom, però, hauria d'estar tranquil, perquè seran els socis els que decidiran. Un sector de l'oposició demana ja que no es decideixi res abans que s'hagin celebrat unes eleccions a la presidència. Que sigui la campanya electoral la que serveixi de marc perquè els candidats facin debat sobre el tema. Hi ha qui diu que seria la manera més democràtica de decidir el futur del Camp Nou. És que no ho és que tots els socis del Barça passin per les urnes per decidir el futur de l'estadi, de casa seva? Aquest serà un dels exercicis més democràtics que s'ha fet al club en els últims anys. Tothom ha de tenir molt clar al Barça que seran els socis els que prendran la decisió respecte al futur del Camp Nou. I això és una molt bona notícia. Aquest referèndum diferenciarà el Barça de la resta de clubs. D'alguns que no tenen socis i sí accionistes, amb un de majoritari fent i desfent com vol, i d'altres que representen que són dels socis, però en què un ser superior fa el que li dóna la gana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)